• ITP-s vagyok, vizesedem

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Két héttel ezelőtt ismét lesúlyedt a trombocitaszámom. 5e volt. Medrol-ra reagált, pár nap alatt 200e fölé ment. (az elején 200mg naponta, kb 4 napig). Majd 100mg legalább ugyan ennyi ideig. Most napi 50mg-ot szedek 15éig.

        A mellékhatások borzalmasak, de a legrosszabb a vizesedés. A bokám nagyon be van dagadva. Vízhajtót szedek rá.

        Az lenne a kérdésem, hogy a vizesedés milyen egyéb módon kezelhető? Van, hogy nem tudom felvenni a cipőmet.

        WEBBeteg szakértő válasza a ITP, szteroid témában

        Kedves Érdeklődő!

        Sajnos nem igazán tudok semmi biztatót mondani. Az ITP kezelésében alapvető szerepe van a szteroid készítményeknek, és nem igazán helyettesíthetők semmivel. Meg kell próbálni találni azt az "ideális" dózist, mely mellett még nincsenek jelentős mellékhatások, de a trombocitaszám sem esik le jelentősen. Vizesedés ellen pedig csak a vízhajtó a megoldás.

         


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010-02-09 22:43:00; Megválaszolva: 2010. február 09., 22:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: