A paracetamol befolyásolja a fogamzásgátló hatását?

Tisztelt Doktornő!

Azt hallottam, hogy mivel a neocitran és a rubophen paracetamolt tartalmaznak, befolyásolhatják a fogamzásgátlók hatását. Igaz ez? Mert a gyógyszertárban azt mondták, hogy ihatok neocitrant nyugodtan mercilon fogamzásgátló szedése mellett, illetve fájdalomcsillapítókat is lehet bevenni, pl rubophen, algopyrin. Mindig odafigyelek, hogy elteljen a fogamzásgátló és a másik gyógyszer között legalább 3 óra... ugye így nem lehet baj?

Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a gyógyszerkölcsönhatás témában

Kedves Kérdező!

Ne aggódjon, ha szükséges a fájdalomcsillapító, vegye be, persze továbbra is figyeljen oda, hogy teljen el a szokásos idő.

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2010. február 05., 10:36; Megválaszolva: 2010. február 05., 10:36
Kérdések és válaszok: Egyéb
Folyamatos Szédülés
Kedves Doktornő! Ma voltam nyaki ultrahangon. Pici meszesedés található. Significans szűkület nem mutatható ki. Az artéria vertebralisok szabályos...
Hasnyálmirigy vagy gyomorprobléma...
Tisztelt Doktornő! Nagyjából szeptember vége óta vannak különböző emésztési problémáim. Amit kiemelnék, hogy gyakori gyomortájéki, ill...
Dalacin 300 és rubofen 500 szedhető...
Üdvözlöm Dokotornő ! Fel duzzadt arc a szem ig baloldalon , ügyeletes fogorvos felírta a dalacin 300 mg-ot , tegnsp este óta szedem ,de reggelre és...
irritábilis bél szindróma