• Terhesség és a hormonok

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Kérdésem a következő lenne: Terhességem 5. hetében bevéreztem. Kaptam rá Duphastont 2*2-t. 20 napi Duphaston szedés után 7 hét 6 naposan került sor vérvételre.

                                                                           ref.tart.

        szuperszenz TSH      1.486mIU/l                   0.55-4.78

        FSH                          0.20 mIU/ml                1.5-9.1

        LH                             0.00 mIU/ml                0.5-16.9

        Progeszteron              106.89 nmol/l             10.62-81.28

        Ösztradiol                   3670 pmol/l felett        82.2-939.5

        Prolaktin                     30.96 ng/ml                2.8-29.2

        Total tesztoszteron        4.87 nmol/l               0.5-2.6

        Kérdésem az lenne, hogy mi a véleménye az eredményről.  Azt hallottam, hogy a terhesség idején a progeszteron folyamatosan nől, és hogy jócskán a referencia tartomány fölé szokott menni. Nekem elég magas ahhoz, hogy ne legyen semmi gond? Az ösztradiolom is elég magas de arról, azt hallottam, hogy terhesség alatt az is  magas szokott lenni igaz ez? A tesztoszteron szintem nem baj, hogy ilyen magas? A magas prolaktinról is sok rosszat hallottam, ez még ugye nem számít olyan magasnak? A Duphastont Ön szerint meddig kell szedni és tényleg fokozatosan kell elhagyni?    Kérem mihamarabb válaszoljon, mert egy kissé izgulok. Köszönöm Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a témában

        Kedves Hölgyem!

        Kérdésére a választ a korábban feltett kérdésénél találja meg.

         

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-03 21:52:02; Megválaszolva: 2010. február 03., 21:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: