Tanácstalanok vagyunk....

Tisztelt Doktornö/Doktorúr!

Egy olyan problémával fordulnék önhöz, hogy feleségemnél, kb. 3 hete az alábbi tünetek jelentkeztek:

- bal oldalon a toroktól-fülig húzódó fájdalom (éles, mintha kést forgatnának benne)     

- rendszeresen visszatérö börviszketés, börégés(ezt viseli a legnehezebben)

- zsibbadó végtagok (mind a 2 kézfej és lábfej egyaránt)

- viszatérö szédülés, fejzsibbadás

- szapora szívverés(a vérnyomás néha magas, a normál érték 110/80 pulzus ~80, a mostani helyzetben 135/92 pulzus ~85)

- viszketö fül

- égö szem, látásromlás bal szemen

- alvászavarok (éjszakákat nem tud aludni)

- fáradékonyság

- testsúlygyarapodás az utóbbi 2-3 hónapban (5-6 kg)

A fenti tünetekkel megkerestük a háziorvost, aki antibiotikumot (Zinat, Cifloxin) , nyugtatót (Xanax-ezt nem váltottuk ki) , gyulladáscsökkentöt (Apranax) ;ideggyulladás csökkentöt (Benfogamma, Tegretol 200 mg) írt fel.Valamint teljes labort kért, amiböl az derült ki, hogy a TSH érték kicsit magas(4, 67 mE/l) , a szabad T3 és T4 normális értéket mutatott. A gyógyszerek hatására a tünetek nem javultak, enyhültek.Ekkor felkerestünk egy másik doktort (Endokrinológus, Belgyógyász, Kardiológus) , aki teljes vizsgálatot végzett (elözetes kórkép, vizsgálatok) .Pontos diagnózist nem tudott felállítani, és mivel a TSH magasabb értéket mutatott, felírta az Euthyrox®50 tablettát, amit kb. 1 hete szedünk, napi fél tabletta formájában.Sajnos a tünetek ezután sem enyhültek.Tudjuk, hogy a hormontabletta késöbb kezd hatni. A napokban voltunk terheléses vércukor vizsgálaton - annak okán, hogy amikor napközben többször evett a feleségem, akkor jobban érezte magát, de éhségérzete nem volt. A vércukor vizsgálat eredménye: éhgyomri kicsit magas(6, 53 mmol/l) , a 120 percesé pedig normális(5, 84 mmol/l) volt. Aztán még aznap este orvoshoz kellett fordulnunk, mert ismét jöttek a rosszullétek.Szintén a fent említett Endokrinológus, Belgyógyász, Kardiológus doktorhoz mentünk el.Ö ismét elvégzett pár vizsgálatot és felírt két gyógyszert. Az egyiket a szapora szívverésre egy másikat pedig a szédülésre, valamint javasolt egy ideggyógyászati kivizsgálást.

Kérem, ha tudnak segítsenek, hogy mi okozhat ilyen vagy hasonló tüneteket (a legrosszabb és makacsul visszatérö tünet, a börégés és viszketés) , ill. milyen irányba tudnánk elindulni, a mielöbbi gyógyulás reményében.

Válaszukat elöre is köszönöm!

Tisztelettel: 300236

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza viszketés, bőrégés témában

Tisztelt Kérdező!

A panaszok rendkívül szerteágazóak és több szervrendszert érintenek. a pajzsmirigy eltérés nem tud ilyet okozni. Az autoimmun betegségek tudnak hasonlóan szerteágazó kórképet előidézni, ezért javaslom, hogy keressenk fel immunológia szakrendelést, általában egyetemi centrumokban működnek. A bőrproblémák miatt a bőrgyógyászati vizsgálat is hasznos lehet. A Xanax szedése célszerű, hiszen csökkenti a vizsketés, bőrégés érzetet is.

Kérdés: 2009. december 27., 22:39; Megválaszolva: 2009. december 27., 22:39
Kérdések és válaszok: Egyéb
viszketés
Kedves Doktornő! Három hete eléggé idegesítő viszketés jelentkezik nálam napi szinten. Már tavaly is volt olyan, hogy le tudtam volna vakarni a...
Mi történik a testemmel?
Tisztelt Dr Úr/Nő! 4 hónapja sajnos nem tudja senki megállapítani mi lehet a bajom. Egyik napról a másikra, böködő, viszkető, "buborékoló"...
Hát viszketés
Tisztelt Doktor Úr! /Nő! / Kb másfél éve kezdődött középtájon, a háton a gerinc környékén viszketés. Azóta már kiterjedt és a bal...
Lábviszketés
Kedves Doktor Nő/Doktor Úr! Lehet nem Önnek kellene kérdésemet feltenni, de nem tudom kihez fordulhatnék. /Háziorvosom kizárva.../ Tavaly november...
Viszketés
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy az elmúlt egy hónapban új munkahelyem lett ahol sajnos egész napos ülőmunkát...