Szteroidok

Üdvözlöm! Egy pár kérdést szeretnék feltenni! Szóval a páromról lenne szó! 26 éves, 8 hónapja szúrja magát heti 2x 3x, (deka, susta)szünet-kihagyás nélkül! Azóta az életünk romokban hever...az addigi csendes-szerény"GYEREKBŐL" már bocsánat, de egy idegbeteg állat lett! Ideges ingerlékeny feszült, állandóan verekedni akar stb...bár kb 2 hete depressziós korszakát éli, az ő szavaival élve éber kómában van! Egyszerüen nem ismerek rá! Nagyon sokat olvastam a neten a mellékhatásokról, de ha elkezdek erről beszélni szinte ellenségnek tekint, azt mondja ő nem változott meg... A mája, veséje állapotáról már nem is merek beszélni, nem hajlandó elmenni vérvételre! A pattanásoktól kezdve az agresszivitásik szinte minden tünetet produkál! Egyedül az impotencia ami kimaradt...a szex-szel nincs gond! Azt szeretném kérdezni, okoz-e maradandó károsodást ez az egész? Pszichológusi segítség kell-e? (egész napunk abból áll, h aggódik h, h néz ki, nem-e estt össze stnyleg fennt áll-e az impotencia veszélye? És "agyilag kitisztul-e"? Válaszát nagyon köszönöm: Angi

Dr. Csuth Ágnes válasza szteroid témában

Tisztelt Angi!

A leírt tünetek a szteroid jól ismert mellékhatásai. A máj és vesefunkció ellenőrzése kötelező lenne. A tartós károsodás biztosra vehető a használat miatt. Mindneképpen keressenek fel orvos és pszichológust, még mielőtt visszafordíthatatlan károsodást okoz a szteroid. Az impotencia kialakulása idő kérdése. Amíg a szteroidot használja nem fog megváltozni a viselkedése sem. Az azonnali abbahagyás szükséges, az izmozata valóban csökkeni fog, de az egészsége megmarad.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. október 21., 06:40; Megválaszolva: 2009. október 21., 06:40
Kérdések és válaszok: Egyéb
Teherbe esés
Tisztelt Doktor Úr! Én egy 28 éves rendszeresen sportoló nő vagyok. Pár hónapja anabolikus szteroidot próbáltam ki a sportból kifolyólag, és...
Alkohol + medrol: S...
Üdv. Az egyén 4 % alkohol tartalmu sört fogyaszt, 3-4 litert naponta, saját belátása szerint nem akar korházba menni [aránylag sok a műhiba arány a...
Segítség...
Tisztelt doktornő/úr! Számomra egy fontos kérdéssel fordulnék önökhöz tudom nem kötelesek rá válaszolni de én szeretném önöket kérni ennek...
Szteroidos ödéma
Tisztelt Dr. Úr! Medrolt és SzoluMedrolt szedtem közel két hónapon keresztül, illetve kaptam vénásan. Nagyon sok víz van nálam. Napi 2 szem Furon...
Éveken át tartó szteroid kezelés...
Hetek óta bíbelődök gyengeséggel, étvágytalanséggal, hányingerrel, esetenként hányással, hasmenéssel. Eleinte a szoptatás abbahagyása utáni...