Mi lehet ez a sok baj?

Leleteim a következőket tartalmazza:  

Echocard: Tömegesebb mitr billentyű Ant vitorla prolabál II fokú MI I II fokú TI. Endocarditis profilaxis szükséges.

Baker cysta 1.s.

Interverbális discus rendellenesség.k.m.n

Magasvérnyomás betegség (elsödleges)

multiplex hemangioma hepatis.

Kérem válaszoljon legyenszives!

Köszönöm türelmét és válaszát! Üdvözlettel: Melinda

Dr. Csuth Ágnes válasza diagnózis témában

Tisztelt Kérdező!

A legfontosabb ezen diagnózisok közül a szívbillentyűk funkcióját érintő rendellenesség, ami azt jelenti, hogy a szívben lévő 4 billentyű közül 2 nem zár tökéletesen. Emiatt a kardiológiára folyamatosan kontrollra kell járni és mindig, ha bármilyen orvosi beavatkozás történne vinni kell és bemutatni a leletet, hiszen fokozott óvatosság szükséges.

A Baker cysta a bal térdhajlatban lévő jóindulató elváltozás, melynek mérete változhat és időnként panaszokat tud okozni. Ritkán kerül sor beavatkozásra miatta.

Az intervertebralis discus rendellenesség a gerinet alkotó csigolyák között porckorongok eltérését jelzi.

A magas vérnyomás a leggyakoribb szív - és érrendszeri betegség.

A májban több jóindulató éreredetű elváltozás (haemangioma) látható, mely miatt rendszeresen kell hasi ultrahangot végezteni és figyelni méretüket. Ezen eltérések miatt is ritkán kell beavatkozni. Ez függ méretüktől és elhelyezkedésüktől.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. október 23., 10:25; Megválaszolva: 2009. október 23., 10:25
Kérdések és válaszok: Egyéb
Mit jelent a következő diagnózis?
Zárójelentésemben nem értem ezt a Diagnózist: Contusio parietis thoracis 1.s.
DIAGNÓZIS FELÁLLÍTÁSA
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 6éve van ismert magas vérnyomásom, pajzsmirigy alul működésem. Azóta Asthmás is lettem, allergiás is vagyok/ poratka...
Mellkas, mellszúrás, összetett...
Üdvözlöm! Az utóbbi években több sajátos problémával is szembe kellett és kell néznem, de sajnos a legtöbb esetben tanácstalanul, válaszok...
Majomhimlő
Igaz-e, hogy aki még kapott fekete himlő elleni védőoltást ("tüzes karcolás"-nak hívtuk gyerekkoromban) , az védett a majomhimlővel szemben? Egyszer...
Ortopédiai probléma vagy...