• Laborlelet értékelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Édesapámat tavaly műtötték vastagbéldaganatra kapott kemót. Eddig minden ereménye jó volt. A mostani laboreredménye szerint hepatomegalia diffúz jelekkel, illetve a következő értékek a vérnél: SGOT 50, SGPT 50, GGT 149, koleszterin 8, triglicerid 20, vérselytsüllyedés 13. Tu marker meghatározatlan lipaemia miatt. Mennyire jelent ez rosszat? Lipidilt, illetve halolaj kapszulát írtak fel. Hogyan tudnánk a vérzsírosságot csökkenteni?

        WEBBeteg szakértő válasza a vérzsír témában

        Tisztelt Kérdező!

        A zsíranyagcsere zavarát okozhatta a kemoterápia. A javasolt gyógyszeres kezelés mellett mindenképpen oda kell figyelni az étkezésre is. Növelni kell a növényi rostok arányát és csökkenteni a zsíros ételeket. A húsok közül a szárnyasok és hal fogyasztása a legcélszerűbb. a laborban látható eltérések nem aggasztóak, de már mindenképpen kezelést és odafigyelést igényelnek. A májenzim eltérések a magas vérzsírszintek következményei.

        Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos


        Kérdés: 2009-10-15 14:12:11; Megválaszolva: 2009. október 15., 14:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: