Pajzsmirigy-vizsgálat/kezelés hiperhidrózis miatt, akár magánklinikán is

Üdv,

A problémám az, hogy Hiperhidrózisban szenvedek, rendkívül izzadok minden időben/évszakban, ruhában és nemcsak stresszhelyzetben, hanem általánosan.

Mind a hátamon, homlokomon és hónaaljban.

Végigjártam az összes lehetséges kiváltó okot, (pszihés ok is teljesen valószínűtlen) és csak a pajzsmirigy túlműködés jöhet márcsak szóba, ezért a házi orvosom adott beutalót vérvételre, valamint egy papírral, ahol bejelölte, hogy a pajzsmirigyre vonatkozóan milyen értékeket nézzenek meg a korházban. Azonban az ott leírt 3 érték közül csak eggyet jelölt be, a másik kettőt aztmondta nem nézhetik meg, valami jogszabály miatt.

Az eredmény szerint a vizsgált pajzsmirigy érték normálishoz közel volt, azonban így nem lenne szabad a hiperhidrózisnak jelenlennie mindennap az életemben.

 

A kérdésem az lenne, hogy hova/milyen magánklinikára vagy helyre kellene mennem ahhoz, hogy azt a maradék két pajzsmirigy értéket is meg lehessen nézni a vérképletemben.

 

Végeredményben pedig az lenne a cél, hogy a pajzsmirigyemet egy általános kezeléssel jód tartalmú - ha jól tudom folyadékkal - kezeljék, ami által pajzsmirigy alulműködésem lenne, ezt egy L-Thyroxin nevezetű gyógyszerrel lehetne, lehetne kezelni, azonban enélkül is legfeljebb kisebb fáradékonység lehetne a tünet, amít bőven elviselnék, hisz megszűnne a hiperhidrózis ezáltal.

 

Ezt is meg szeretném kérdezni, hogy ez kezelés, hol végezhető el, mit tehetnék érte, ha egyszerűen a vizsgált eredmények szerint normál körüli értéken van a pajzsmirigyem, de ez lenne a kulcs, hogy megszűnjön a hiperhidrózis betegségesem.

 

Elnézést kérek a hosszű levélért, nagyon köszönök bármilyen választ, máshol ezekre egyszerűen nem tudok rákérdezni, a legtöbb orvos csak elhajt, azzal, hogy az izzadás nem egy betegség, és még életükbe nem hallotak a hiperhidrózisról.

Mégegyszer köszönöm.

Dr. Csuth Ágnes válasza izzadás témában

Kedves Kérdező! A pajzsmirigynél milyen értéket vizsgáltak? Az mit jelent, hogy közel volt a normálishoz, mert ez nekem azt sugallja, hogy a normál tartományon kívül volt, de alatta vagy felette? Amennyiben ezeket megírja, bővebb felvilágosítást tudok adni. A hyperhidrózis okai lehetnek egyrészt szervi elváltozások, de okozhatja stressz, élvezeti szerek, alkohol, nikotin, erős fűszerezés, illetve alkati sajátosság is lehet. A leggyakoribb okokat felsorolom, hogy a kivizsgálás során véletlenül nem maradt-e ki valamilyen tényező: A fokozott izzadás okai: - elhízás - hormonális eltérések, ez gyakran pajzsmirigy túlműködés, de a hormonális rendszer változása okozhatja menses vagy klimax idején -pszichés problémák, a szorongás gyakran jár izzadékonysággal - A csak éjszaka jelentkező erős izzadás oka lehet valamilyen krónikus fertőzés. Fokozott éjszakai izzadás lehet tünete egyes hematológiai betegségeknek. - Cukorbetegségben is gyakran jár az alacsony vércukorszint izzadással. A terápia része a kiváltó ok megszűntetése, de napjainkban magánklinikákon botoxkezeléssel is igyekeznek enyhíteni a panaszokat.  Üdvözlettel.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Figyelem! A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes - különösen a terápiára vonatkozó - tanácsok az orvostudomány fejlődése következtében napjainkra túlhaladottá válhattak.
Kérdés: 2009. augusztus 11., 22:03; Megválaszolva: 2009. augusztus 11., 22:03

Kérdések és válaszok: Egyéb

Hirtelen egész testre kiható izzadás
Üdvözlöm! A férjemnél 1 hete jelentkezett egy hirtelen jövő, az egész testre kiható 10-20 percig tartó izzadás. Olyankor teljesen leizzad. Fáradttá válik....
Fokozott izzadás
Üdvözlöm! 21 éves férfi vagyok. Külföldön élek. Heti 4 alkalommal végzek sporttevékenységet. Az utóbbi időben éjszaka erőteljesen izzadok. Csak a nyakam és a...
Izzadás
Üdvözlöm! Páromat 9 éve heredaganattal műtötték, 1-2 éve, amikor elalszik a feje izzad, de csak a feje és elég nagy mértékben mert a párna is vizes lesz...
Mi lehet az oka?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az alábbi problémámra szeretnék választ kapni. 3 nappal ez előtt kezdődtek a problémáim otthon. Elkezdett rázni a hideg, izzadtam, és...
Mi okozza a melegség érzést?
Tisztelt Doktornő! 8 éves kislányom gyakran mondogatja, hogy melege van olyan esetben is amikor nincs igazán meleg a helységben. ahogy figyelem este szinte...