Megduzzadt nyirokcsomó

Tisztelt Doktor Nő/ Úr!

Már lassan 1 hónapja, hogy az ágyékomnál (teljesen lenn) egy nagy duzzanatot éreztem. Megijedtem, de gondoltam, hogy a nyirokcsomóm duzzadt meg, mert már 5 évvel ezelőtt volt hasonló problémám a hónaljamon. Az orvos akkor Tetrán kenőcsöt írt fel, amit most is vettem és ezzel kezeltem a felületet. A dudor mérete sokat csökkent, álló helyzetbe nem érezni már, de ha úgy ülök, akkor még kitapintható. Az a problémám, hogy maradéktalanul nem múlt el.

Mi miatt lehet ez? Mivel kenjem, hogy teljesen visszahúzódjon? Nem fog elmúlni?

Köszönöm segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza nyirokcsomó témában

Kedves Kérdező!

Sokszor előfordul, hogy egészséges embereken egy-két megnagyobbodott nyirokcsomó tapintható. ezek általában valamilyen gyulladásos folyamat miatt alakulnak ki, de sajnos az is előfordul, hogy egy megnagyobbodott nyirokcsomó rosszindulatú betegség első tünete. Nem kaptam információt a nyirokcsomó méretéről, fájdalmas vagy fájdalmatlan voltáról, mobilzálhatóságáról, a kísérő tünetekről, a Tetran kezelés időtartamáról, ezek mind fontosak a diagnózis felállításánál. Érdemes lenne újból visszamennie panaszával háziorvosához, aki ha felmerül rpsszindulató betegség gyanúja, sebészetre utalja, ahol a szükséges további vizsgálatokat elvégzik.

 Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2009. július 01., 10:21; Megválaszolva: 2009. július 01., 10:21
Kérdések és válaszok: Egyéb
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat
Segítség kérés