Segítségnyújtás elmulasztása: feltétel-e az eredmény?

válasz Dr. Szabados György igazságügyi orvosszakértőnek 

Tisztelt Doktor Úr!

Köszönöm, hogy válaszolt a kérdésemre, de azt kérném, hogy csak az általam, leírtakra válaszoljon, mint megírtam a lányom orvosi segítség nélkül halt meg orvos egyáltalán nem látta.

A legutolsó orvosi vizsgálat 2001. 02. 21-től 03. 21-ig feküdt a megyei kórház neurológiai osztályán, az említett (Guillain-Barré syndróma) betegséggel, (ami valószínű, hogy a halála előtti napokban kiújult, ezt igazolja a boncolási jegyzőkönyv is.)

A kórkép tisztázása céljából 2001. 04. 02-án Debrecenbe küldték EMG vizsgálatra. 2001. október közepétől dolgozott egészen 2003. december 19-ig ez idő alatt orvosnál csak gyógyszert volt íratni.

A rendelkezésre álló orvosi dokumentumok, (zárójelentés vizsgálati lelet alapján) , valamint a boncolási és a kórszövettani vizsgálat leletének adatai alapján általános és koszorú verőér-elkeményedésben, szívizom elfajulásban, máj és vesebántalomban, a gerincvelő? és sokideg bántalomban és a porckorongok elfajulásos megbetegedésében is szenvedett. Ennyivel tudok szolgálni, ha ez segít, a telefonba ezt nem tudnám elmondani.

Ha már itt tartunk, szeretném még, azt megkérdezi, hogy a szívizom elfajulás, (ami ha jól értem a szívizom megvastagodását jelenti) , mennyi idő kellett ennek a kialakulásához, és hogy lehet, hogy ezt nem vette észre?

2003-ban háromszor voltak két-két hétig a tengerparton, júliusban éppen Jordániában, ahol több mint negyven fokos melegben több kilométert gyalogolt és nem maradt le a csoporttól. (ott voltam láttam)

Szeptemberben ismét Jordániában, és semmi panasza nem volt, három hónap sem telt el a haláláig.

Utánanéztem, hogy a (Guillain-Barré syndróma) milyen tünetekkel jár.

Hogy lehetett ezt figyelmen kívül hagyni?

Továbbra is azt kérdezném, hogy az orvos szakértő helyesen, tette-e amikor csak a halál közvetlen okaként megjelölt szívelégtelenségre válaszolt, amikor neki tudnia kellett a többi betegségről, hisz benne volt a boncolási jegyzőkönyvben. Öt és féléve nem kapok választ arra miért kellett a lányomnak orvosi és minden segítség nélkül meghalni?

A rendőrségtől kezdve, az ügyészség, a bíróság az ítélő tábla az elutasításában a szakértői véleményre hivatkozik.

Tisztelettel várom a választ: az édesanya

 

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

WEBBeteg szakértő válasza egyéb témában

Kedves Édesanya!

Elnézését kérem, hogy a válasza még nem érkezett meg. Dr. Szabados György orvosszakértőnk jelezte felém, hogy a kérdésére a válaszában több szempontot figyelembe véve, és nagy terjdelemben kellene írnia ahhoz, hogy Ön elégedett legyen a válaszával, amire sajnos nincs ideje. Ezért ajánlotta fel azt a lehetőséget, hogy felhívja Önt. Ahhoz, hogy Ön is megnyugodjon, és megfelelő választ kapjon kérdésére, személyes konzultációra lenne szükség.

Ha Önnek is megfelel, egy másik, kérdésére választ adó szakértőt megpróbálok megkeresni.Üdvözlettel: Dr. Jóna Angelika

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 07., 13:01; Megválaszolva: 2009. július 07., 13:01
Kérdések és válaszok: Egyéb
Irányított hashajtás, gyógyszer...
Üdvözlöm Altatásban történő colonoscopia miatt hashajtás lett előírva. Előző nap 12: 00 és 18: 00 kor kell hashajtó bevenni. Fogamzásgátlót...
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Inzulinrezisztenciám van és ezzel együttjáró pajzsmirigy alulműködésem, ami már kezelendő. IR-re szedek Merckformin 500as gyógyszert, pajzsmirigyre...
Folyamatos Szédülés
Kedves Doktornő! A vérnyomásom már beállt. Ritmus zavarom nincsen. Az elmúlt 2 évben kb 5x volt szívultrahang. Múlthéten is volt. Számtalan EKG...
Várható-e javulás...
Tisztelt doktornő/Úr, 74 éves férfi vagyok. Ez év január 01.-n felkelés után ahogy letettem a lábaimat a padlóra idegen közeget éreztem a talpam...
Pfizer covid vakcina
Tisztelettel érdeklődöm, hogy kaphatok e Pfizer covid elleni vakcinát, ha nemrég kaptam meg a csontritkulás elleni gyógyszeremet injekció formájában...