• Állandóan 37C

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 20 éves vagyok és egy olyan problémám lenne, hogy a testhőmérsékletem napjában többször is 37 - 37,1 körüli értéken van kb. fél órán keresztül, majd kis izzadás mellett beáll a normál értékre. Ez a testhőmérséklet növekedés azért is nagyon zavar, mert egy héten 4-szer vagy 5-ször is járok konditerembe, és féltem a szervezetemet, hogy nagyon megterhelném ezzel, gondolok itt a szívemre is. A konditerem kapcsán egyből leszögezném, hogy nem fogyasztok tömegnövelőket és egyéb táplálék kiegészítőket, kizárólag a saját turmixomat fogyasztom el edzés után. (túró, tej, tejföl, banán) Ha a tanulás engedi egy héten háromszor is szoktam délután aludni egy-egy órát, ezért kimerültségre nem gyanakszom. Torkom nem fáj,megfázásos tüneteim nincsenek. Orvosnál jártam, vért vettek, ott nem találtak semmit, és rendszeres véradó is vagyok. (egy évben háromszor) Kérdésem az lenne, hogy mitől lehet ez a testhőmérséklet növekedés, nem utal e komolyabb elváltozásra esetleg, és hogy hogy lehetne megszűntetni. Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a testhőmérséklet témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az esetek 10%-ban nem találunk semmilyen megbetegedést az állandóan fennálló hőemelkedés hátterében, én úgy gondolom Önnek sem kell aggódnia. Ilyen esetben mégis jó lenne még kiegészíteni a vérkép vizsgálatot, olyan labor vizsgálattal, amely tartalmazza még a májenzimek (GOT, GPT, GGT.), a vesefunkció (GFR, kreatinin), valamint a pajzsmirigy működését (sTSH, fT3, fT4)is, esetleg gócfertőzés után kutatni.

        Üdvözlettel: Dr. Kocsis Erika


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-07 22:12:55; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 07:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés