VRE baktérium miatti elkülönítés

Tisztelt infektológus doktor úr! Kórházban voltam szepszissel. Ott viszont ajándékba elkaptam a VRE baktériumot. Emiatt bármilyen gondom van, nem fogadnak vissza. Klion nevezető gyógyszert szedek, aminek kötelezettsége lenne a VRE kipusztítása. Itthon elvagyok különítve, külön WC-ét használok, és mindenhol fertőtlenítők, amiket a környezetemben lévők használnak. Megtudva ismerőseim, hogy milyen bakthériummal vagyok fertőzött és ezt másoknak is átadhatom, ha immun gyenge, vagy nyílt sebe van. Valójában mennyire vagyok másokra veszélyes? Nem dolgozhatok, nem jön senki hozzánk, én nem mehetek el sehová, nem is hívnak, nehogy megfertőzzem Őket, mert félnek, hogy húgyuti fertőzést, vagy szívburok gyulladást is okozhat. Már több széklet tenyésztésem volt mikrobiológiai intézetben, de eddig minden vizsgálat pozitív volt! Most már elkülönítve kell leélnem életem? Kárpáti József

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Szanyi Andrea válasza VRE Vancomycin resistens Enterococcus témában

Kedves Kérdező!

A VRE (Vancomycin-rezisztens Enterococcus) ürítése teljesen tünetmentes lehet. A fertőzés átvitele a nem megfelelő higiéné esetén történhet. A tünetmentes ürítő egészséges emberekre nem jelent veszélyt, de fontos a megfelelő kézfertőtlenítés, a WC, az ülőke fertőtlenítése, a ruhák, fehérnemű elkülönített, magas hőfokon történő mosása. Ezen óvintézkedések betartása esetén nem jelent veszélyt a környezetére. Ha a munkahelyen megoldható, hogy a fertőzött személy külön mellékhelységet használjon, természetesen ezt is fertőtlenítve, akkor ez nem lehet akadálya, hogy dolgozhasson. Az ismételt széklettenyésztés a Klion kúra befejeztével javasolt. Ha kórházi kezelésre lenne szüksége, akkor jelezni kell, hogy VRE ürítő és elkülönítik, de az ellátás nem tagadható meg.

Dr. Szanyi Andrea
Dr. Szanyi Andrea belgyógyász, háziorvos, geriáter
Kérdés: 2022. január 15., 09:21; Megválaszolva: 2022. február 20., 20:22
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lábon folt
Folt lábon
Kullancs csípés
D vitamin tuladagolas
Macskakarmolás
Tisztelt Címzett! A hétvégét Balatonon töltöttem, ahol megkarmolt véletlen (kollégám rajtam keresztül emelte fel) egy cica. A cica egészségesnek...