Oltás utáni mellékhatások enyhítése/kezelése

Üdvözlöm! November 22.-én megkaptam a harmadik Korona vírus elleni Moderna védőoltásomat (az első kettő Sinopharm volt) és azóta egyre több kellemetlen tünet jelentkezett. Mellkasi tompa nyomó fájdalom ami néha a nyakamnál néha a hasamnál is jelentkezik. Erős száraz köhögés, fáradékonyság és hullámszerű izomfájdalmak és a láb duzzadása (comb és vádli) is jelentkeznek. Korházban a vérvétel eredményei normális értékeket mutattak. Háziorvos azt mondta, hogy ezek a tünetek nem egyedül állóak és nagyon nincs mit kezdeni velük, idővel elmúlnak. Gyógyszertárban a gyógyszerész is több esetben találkozott hasonló esetekkel amire azt mondta, hogy el fog múlni olyan hírtelen ahogy jöttek a tünetek. Azóta Aspirin Protect-et, Panangint, Koenzim Q10-et szedek a háziorvos és a gyógyszerész tanácsára. A köhögésnél segít a a Wick Vaporub. A lábduzzadásra pedíg Lioton gélt kaptam. Napi 2000mg C-vitamint szedek 500mg-onként a nap folyamán elosztva. Ezek használata mellett sem enyhülnek a tünetek. A kérdésem az lenne, hogy ön mit gondol ezekről a tünetekről és hogy mit javasolna a kezelésükkel kapcsolatban? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Szanyi Andrea válasza covid oltás utáni tünetek témában

Kedves Kérdező!

A beteg vizsgálata nélkül egyértelmű véleményt mondani nem tudok. Ha a köhögése nem múlik, akkor egy mellkas röntgen vizsgálatot javasolnék. A lábduzzadásnál nem említi, hogy egyik vagy mindkét alsó végtagon észleli-e. Az esetleges további teendő ennek is függvénye. Ha panaszait az oltás okozta, akkor remélhetőleg rövidesen elmúlik.

Kérdés: 2021. december 19., 10:50; Megválaszolva: 2021. december 21., 20:18
Kérdések és válaszok: Egyéb
Herpesz vírus (vérvétel)
Kérdőjeles probléma
Mai válaszra kérdés
Allergi miatt szenvedek tanácsot...
Fáradékonyság, gyengeség...