Covid - 3. oltáskor megfertőződés

Június 9.én kaptam a második Pfizer Covid védőoltást. November 15én kaptam a 3. Pfizert. 2 nappal később Covid tüneteim lettek. 6 nappal később pozitív PCR tesztem lett. Ezek alapján éppen az oltás idejében vagy 1-2 nappal előtte kaptam el a vírust. A tüneteim enyhék voltak és pár nap alatt lefutott. A kérdés: hogyan befolyásolja a 3. oltás hatását hogy pont egyszerre kaptam el a betegséget? Milyen védettségre számíthatok? Koszonettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza COVID oltás védettség témában

Kedves Kérdező!

Az oltás után körülbelül 2 héttel alakul ki védettség, de egyik oltás sem jelent 100%-os védelmet, viszont, ha valaki az oltások mellett fertőződik, tünetei várhatóan enyhék lesznek. Mivel Ön oltva lett és a fertőzés után is kialakul immunitás, így valószínű, hogy megfelelő védettséggel rendelkezik. Erről akkor kaphatna bizonyosságot, ha neutralizáló antitest (ellenanyag) vizsgálatot csináltatna.

Kérdés: 2021. november 27., 19:21; Megválaszolva: 2021. december 04., 21:59
Kérdések és válaszok: Egyéb
Nyelőcsővel lehet a baj?
Pecsétviaszgomba fogasztása
Labor leletek értelmezése
Kreatin kináz
Érdellődéd