Kaphatok covid vakcinát? és melyik technológiájút?

Inzulinrezisztenciám van és ezzel együttjáró pajzsmirigy alulműködésem, ami már kezelendő. IR-re szedek Merckformin 500as gyógyszert, pajzsmirigyre nem, de már nem jók a TSH értékeim. T3 és T4 értékeim jók. Munkám miatt fontos lenne a covid 19 vakcina, nem tudom, h most ebben a helyzetben melyik technológiájú vakcinát adathatom be magamnak - nem is a származás és márka izgat, hanem, melyik technológiájú lehet jó nekem. Természetesen fogok a pajzsmirigy érdekében lépni, de mire az megoldódik-beállítódik, pár hónap, és addig nem várnék a vakcinával. Köszönettel: Julianna

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Szabó Zsuzsanna válasza COVID-19 elleni védőoltás témában

Tisztelt Kérdező, Kedves Julianna!

Teljes megelőző kórtörténetének, korábbi leleteinek pontos ismeretében személyre szabottan választ önnek a háziorvosa vakcinát, az általa körültekintően megajánlott koronavírus elleni vakcinát bátran elfogadhatja, bármilyen oltás jobb, mint maga a fertőzés.

Amennyiben pajzsmirigyfunkciós eltéréseit esetleg háziorvosával még nem beszélték át, ezt mindenképpen javasolom, mivel a Szputnyik V. vakcina (DNS vektor vakcina) alkalmazási előiratában szereplő ellenjavallatok közt felsorolásra kerülnek többek között az alábbiak is: endokrin betegségek, jelentős eltérések a pajzsmirigyfunkciós értékekben, nem megfelelően kezelt cukorbetegség. Ezzel szemben AstraZeneca oltásnál, mely szintén DNS vektor vakcina egyenlőre nincs leírt korlátozás, ellenjavallat.

A Sinopharm (elölt teljes vírus) vakcinánál ellenjavallatként szerepel a leiratban krónikus betegség akut fellángolása, illetve az, ha a krónikus betegség nincs megfelelő egyensúlyban tartva.

Az oltóanyagokra vonatkozó további részeletes információt (alkalmazási előirat, betegtájékoztató) az alábbi honlapon érheti el:

https://ogyei.gov.hu/gyogyszeradatbazis illetve a lakossági tájékoztatókat, gyakori kérdéseket a https://koronavirus.gov.hu/letoltheto-tajekoztatok oldalon találja.

üdvözlettel, Dr Szabó Zsuzsanna

Kérdés: 2021. február 27., 12:31; Megválaszolva: 2021. február 28., 07:40
Kérdések és válaszok: Egyéb
Post covid nehézlégzés
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Izomrángás
Serum Calcium