• Vérvétel és egészség

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő! A vérvizsgálati eredményemmel kapcsolatban szeretném kérni a véleményét. Egy magán laborban voltam, ahol csak a vérvételt végezték el és az eredményt küldték ki ezért is szeretném kérni a segítségét. Nincsenek panaszaim, elővigyázatosságból kértem egy teljes vérvételt, szerettem volna képet kapni arról, hogy mennyire vagyok egészséges. Teljes kivizsgáláson a csatolt értékeket kaptam. Vannak benne piros értékek. Ön szerint ezek miatt kell aggódnom? 39 éves vagyok 53 kiló (167 cm), egészségesnek érzem magam. Hetente sportolok (jóga és kis kardió edzés), figyelek a táplálkozásra is (laktózérzékenység miatt nem fogyasztok tejterméket, kókusz és rizs készítményekkel helyettesítem). A járvány óta stresszesebb a munkám, de igyekszem odafigyelni, hogy ne hajtsam túl magam, néha mégis előfordul. Lehet ez az eredmények hátterében? Van egy kis mitralis prolapsusom, örökletes, évente járok kontrollra. Kis szívdobogáson kívül nincs vele gond. Néhány hete volt egy gyomorrontásom, de 1 nap alatt túl voltam rajta. Nem fáj semmim, néha picit fáradt vagyok, de ezt a munkának és év végének tulajdonítottam. Ön szerint mire figyeljek a jövőben? Mit tanácsolna? Köszönöm szépen a válaszát előre is!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a laboratóriumi lelet témában

        Kedves Kérdező! A laboratóriumi vizsgálatot mindig a beteg panaszaival és tüneteivel együttesen kell értékelni. Feltételezem, hogy a vérvételt valaki javasolta Önnek, hiszen nem értelmezhető különben, hogy miért csináltatott inzulin rezisztencia vizsgálatot és kortizol szint meghatározást. A vérképben észlelt MCV eltérésnek normál vérkép mellett nincsen jelentősége. Az eosinofil és monocita szám arány ugyan magasabb, de abszolút értékben a normál tartományban van. Magasabb eosinofil szám hátterében leggyakrabban allergia szokott állni. Az amiláz határértéken van, a kortizol szint ugyan emelkedett, de ez önmagában nem elég informatív. Egyrészt napszaki ingadozása is van, másrészt a vizsgálat oka sem ismert számomra. Javaslom, hogy a kezelőorvosával beszélje meg ennek hátterét.


        Kérdés: 2020. október 29., 12:38; Megválaszolva: 2020. október 29., 21:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        TISZTELT DOKTOR UR. HAEMICOLECTOMIA MÜTÉT UTÁN 3 HÉTTEL AZ ALÁBBI KÉRDÉSEK MERÜLTEK FEL.vAN EGY FÜGGŐLEGES 30 CM VÁGÁS A HAS KÖZEPÉN ÉS EGY JOBBOLDALI LYUK (DRÉNCSŐ HELYE) 1. IDŐNKÉNT ERŐS RÖVID IDEIG TARTÓ FÁJDALMAT ÉRZEK A DRÉNCSŐ...