• Gyomorfekély

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! 1 hete voltam gyomortükrözésen, amely egy kicsi, gyógyuló fekélyt mutatott ki. Abban szeretném a segítségét kérni, hogy Ön szerint tejtermék, méz, banán fogyasztható-e? Sajnos elég ellentétes dolgokat olvastam ezzel kapcsolatban, ezért bizonytalan vagyok és nem szeretném rosszabbá tenni a jelenlegi állapotom, szeretném ha a fekély mielőbb meggyógyulna. Valahol azt olvastam, hogy a kefír kimondottan jó a fekélyre, meg a zabkása is, de így nem igazán merem enni egyiket sem. Azt is szeretném Öntől megkérdezni, hogy mivel tudnám segíteni a fekélyem gyógyulását és milyen fájdalomcsillapítót tudnék bevenni az állandó gyomorszáji fájdalomra? Nospa forte-t és Algopyrint próbáltam, de nem használnak. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a fekély témában

        Minden étel fogyasztható, a nagyon csípős, nagyon fűszeres, nagyon forró nem szerencsés. A savcsökkentő szedése segíthet a fájdalom enyhítésében, e mellé bevonószerek (Gaviscon, Venter, Talcid) azonnali tünetenyhülést hozhat.


        Kérdés: 2020. szeptember 14., 13:34; Megválaszolva: 2020. szeptember 14., 19:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: