• Genetikai vérvétel értelmezése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Lányom első terhességének 17. hetében jár. A 12. héten történt genetikai ultrahangon nem látszódott fejlődési rendellenesség. A 12. héten ajánlott magzati vérvétel nem történt, viszont a 16. héten esedékes magzati rendellenesség kockázat értékelését megcsináltattuk, amelyet csatoltan megküldünk. Szeretném megkérdezni, hogy a 12. heti ultrahanggal ez az értékelés összevethető-e (nem kellett volna-e hozzá 16. heti uh) illetve segítségét kérném a vérvételi eredmény kielemzésében? Amennyiben azt mutatja az eredmény, hogy további vizsgálatokra lenne szükség Ön szerint az egy újabb vérvétel, ultrahang, esetleg amniocentézis lenne ami nagy biztonsággal kizárná a fejlődési rendellenesség meglétét. Köszönettel, Erzsébet

        Dr. Pétervári László válasza a Terhesség témában

        A látott lelet alapján a kromoszóma rendellenesség kockázat magas.Ezért magzati kromoszóma vizsgálat végzése jön szóba. Keressen fel Genetikai Tanácsadót.


        Kérdés: 2020. július 31., 13:03; Megválaszolva: 2020. július 31., 14:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr.Nő, Dr.Úr! A jobb lábam, főleg a combom, kisebb mértékben a vádli és az ágyéki rész duzzadásával kapcsolatban kérnék tanácsot. A jobb vádlim 1, a combom 4 cm-el nagyobb mint a bal. A duzzadás enyhébb formában már év eleje...