• Epés reflux-hasi CT

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktor Úr! Már egy hónapja van a jobb bordaív alatt égő panaszom. Nem köthető evéshez, gyakorlatilag egész nap érzem. Hasi UH negatív, vérvétel szintén. Tükrözésen kevés epét láttak a gyomromban. Most akkor ez már epés reflux? Eddig még sosem látták. Lehet, hogy ez tartja fenn a gasztriszemet? De ha ez, akkor nem ppi vel kell kezelni ugye? hanem mivel? Ha elmegyek kontrasztanyagos hasi Ct re, illetve hida vizsgálatra, azok segíthetnek abban, hogy miért ég folyamatosan a jobb bordaívemnél? Gondolom az epém lehet... Köszönettel

        Dr. Plósz János válasza a jobb oldali hasi fájdalom témában

        Ha gyomortükrözés során epét látunk a gyomorban, ez nem feltétlenül kóros, de ha gyakori és jelentős mennyiségű az epés emésztőnedv visszajutás a gyomorba, az okozhat panaszt (gyomorhurutot is). Kezelésében a prokinetikus hatású szerek (Cerucal, Itopride) illetve a gykori, rendszeres, nyugodt kis étkezések tartása jön szóba.


        Kérdés: 2020. július 31., 11:44; Megválaszolva: 2020. augusztus 03., 15:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Olyan problémám van, hogy néha (kb hetente egyszer, maximum kétszer) az alvás és az ébrenlét küszöbén hirtelen megriadok, megemelkedik a pulzusom és a jobb fülemben a pulzussal szinkronban lüktetést hallok. (Ez a...
        Már előzőleg írtam, de véletlenül befejezés nélkül ment el az üzenet, azért van ez az esetleges ismétlés. Szeretném kérni a csatolt laboreredményem értékelését és elküldeni az értékelést a [email protected] e-mail címre....