• Fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor úr/ Doktor nő! Pár hónapja éreztem először égő/ csípő fájdalmat a jobb hónapjában, és jobb oldalon a lágyékomban. Tapíntásra nem fáj sehol, olyan, mintha lenne ott valami, de nem érzek semmit. Tavaly év végén a szokásos nőgyógyászati kontrollon az orvos ultrahanggal jobb a hónaljamban kicsit nagyobbnak ítélte meg a nyirokcsomót, de ezt a borotválásnak tulajdonította. Ami még feltűnt, hogy a jobb alkaromban a külső oldalon símításra fáj a bőr, vagy a csont. Ön szerint mi lehet, és ez a kettő összefügg? Tisztelettel

        Dr. Szanyi Andrea válasza a hónalji nyirokcsomók témában

        Kedves Kérdező! A hónalji nyirokcsomók valóban keletkezhetnek borotválástól, ha kicsit megsérti a bőrt, vagy seb keletkezik, vagy a szőrtüsző begyullad. Hasonló fordulhat elő a lágyéki nyirokcsomók esetében is. Javaslom, hogy időszakosan történjen ultrahang vizsgálat, ha még érzékeny a terület. Az alkar érzékenysége valószínűleg ezzel nincsen összefüggésben, de egyértelmű véleményt vizsgálat nélkül nem lehet adni.


        Kérdés: 2020. július 14., 19:47; Megválaszolva: 2020. július 16., 21:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: