Hormonvizsgálat

Tisztelt Doktor Úr! 28 éves vagyok, több hónapnyi sikertelen teherbeesési próbálkozás után mentem el hormonvizsgálatra. Sajnos nem minden eredményem van a referenciatartományon belül. Érdeklődnék, ebből mire lehetne következtetni, mivel tudnám elősegíteni az eredmények javulását és a teherbeesés esélyének növelését. Válaszát előre is köszönöm. 5. napi eredmények: FSH 13.27 mlU/ml (normál érték folliculáris fázis: 3.85-8.78, luteális fázis 1.79-5.12, menopausa után 16.74-113.59) LH 6.8 mlU/ml (normál érték folliculáris fázis 2.12-10.89, luteális fázis 1.2-12.86, menopausa után 10.87-58.64) Ösztradiol 160 pmol/l (normál érték folliculáris fázis: 82.2-422, luteális fázis 133.9-902.8, menopausa után 1.8-92.1) Prolaktin 31.21 ng/ml (normál érték 3.34-26.72, menopausa után 2.74-19.64) Tesztoszteron 3.47 nmol/l (normál érték 0.00-2.59) AMH 4.4 ng/ml (normál érték 0.6-7-4) Progeszteron 1.61 nmol/l (normál érték folliculáris fázis: 0.98-4.83, luteális fázis 16.4-59, menopausa után 0-2.48) TSH 2.865 uIU/ml (normál érték 0.380-5.330) 21. napi eredmények: Progeszteron 28.34 nmol/l (normál érték folliculáris fázis: 0.98-4.83, luteális fázis 16.4-59, menopausa után 0-2.48) TSH 3.354 uIU/ml (normál érték 0.380-5.330) Glükóz 0’ 5.0 mmol/l (normál érték 3.0-6.0) Glükóz 60’ 4.8 mmol/l Glükóz 120’ 4.4 mmol/l (normál érték 3.8-7.8) Inzulin 0’ 5.3 uIU/ml (normál érték 1.9-23) Inzulin 60’ 40.55 uIU/ml Inzulin 120’ 36.5 uIU/ml

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Tekse István válasza leletek témában

Kedves Kérdező!

Leleteiből a megemelkedett FS és TSH amivel foglalkozni kellene. Endokrin konzultáció javasolt a TSH miatt. Az FSH miatt inofolic 2x1 és 2x100mg koenzim q10 javasolt.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

Meddőségi és endoszkópos specialista, nőgyógyász-endokrinológus

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2020. június 11., 19:03; Megválaszolva: 2020. június 17., 17:09
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?
Covid oltás után alkohol?
Hasi fájdalom
Éjszakai izzadás