EDS Syndroma.

Érdeklődnék van az ehler danlos syndromám amit 10 éves koromba diagnostizáltak.Már akkor a szívemmel baj volt.Katonaságnál is ez véget szereltek le.2019szeptemberben aorta csere mütétem volt mert már alig kaptam levegőt a kötöszöveti betegségem meg van stoppolva vagyok kicsit megutöm magam vagy szétnyilik vagy véralá futásos lesz,a böröm elválik a testemtöl és nagyon rosszul for be a sebem, és most már az izületem is fájnak.Benne vagyok a különleges betegek csoportjába,de az EDL csoportba is ott 54en vagyunk és azon lepöttek meg,hogy a csoportban én vagyok a legidöseb és csak én nem vagyok leszázalékolva.Én irtam mindig titkoltam a betegségem csak a szív mütétemkor mutattam az orvosoknak mivel a szakmám jármű lakatos de járművezetőként dolgozom.Még annyi,hogy ha a kabátom rajtam van és esetleg megfogják a kabátomat akkor a börömet is fogják és az nagyon fály és belilul. Érdemes leszázékolást kérvényeznem vagy a nyugdijt várjam meg

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Szanyi Andrea válasza leszászalékolás témában

Kedves Kérdező!

A leszázalékolás, illetve mai megfogalmazással munkaképesség-csökkenés megállapítása az igazolt betegségek , a fizikai állapot és a végzett munka alapján történik. Ha Ön nem tudja ellátni a munkáját, akkor érdemes a vizsgálatot kezdeményeznie. Ehhez friss szakorvosi vélemény szükséges, a háziorvosa ennek alapján írja meg a szükséges nyomtatványt.

Kérdés: 2020. május 26., 20:27; Megválaszolva: 2020. május 27., 13:53
Kérdések és válaszok: Egyéb
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?
Covid oltás után alkohol?
Hasi fájdalom