• Nehéznyelés, nyelvgyök, fülzúgás, folt. Mi lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Hölgyem/Uram! Már lassan két és fél éve (leginkabb a tavaszi honapokban) vannak különbözö tüneteim: fülzúgás, gombócérzés a torkomban, savas felböfögés, rendszeres torokfájás/gyulladás, enyhe orr-és füldugulás (de csak a jobb oldalon), fültövemtöl lefele a nyakam zsibbadas-erzese. két éve elmentem nagyon sok magánrendelésre, fül-orr-gegeszetre, belgyógyászhoz, vérvételre, háziorvoshoz. Nem találtak "csak" egy kis fülgyulladást. Most újra megjártam ezeket a köröket, mert más panaszaim is vannak. Vérvételem lecsengö virus, v bakterialis fertözest mutat a haziorvos szerint. (megjegyzés: toxikus granuláció). A nyelvgyökömnél mintha azok a papillak meg lennenek duzzadva, a nyelvcsapommal erzem öket (garatmandulam nincs), a mostani fülorrgegesz azt mondta h rendben a hangszalak, dobhartya, viszont orrsövényferdülesem van (amit eddig is tudtam), nem irt fel semmit, hiaba erzem gyulladtnak a torkom, az orrom felöl folyamatosan csurog vmi fehér váladék, valamint a baloldalon a lágyszájpadnál furcsa fehér foltot vettem eszre ami nem jön le. Amugy a papiromon ez szerepel: intranas. enyhen jobbra dev. septum, kp vérbö garat, tons. facta, kp verbö gegenyalkahartya. Gyomortükrözesen is voltam, ahol reflux oesophagitis in LA grad No. A-t, valamint a nyelöcsövömön a Z vonal felett foltokban hyperamiat allapitottak meg, kaptam ra gyogyszert (controloc). Kerdesem az lenne, hogy milyen orvoshoz kellene mennem ha tovabbra is fennallnak a tünetek? Törött fogam is van legalabb 2 eve. Már nem tudok mire gondolni. Emellett stresszes is vagyok (a virus miatt elvesztettem az allasom, valamint voltak alkoholproblemaim(ket honapja egyaltalan nem iszom) az év elejen dohanyoztam is egy honapig. Várom és köszönöm elöre is a valaszat Kepet itt nem tudtam feltölteni, ezert emailben küldöm. Üdvözlettel

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Szájüregi eltérés témában

        Tisztelt Uram, A képeken a torok és a lágyszájpad vírusos, illetve refluxos gyulladása látható. Én a reflux miatt napi 2 dl Salvus víz óránként egy egy korttyal való ivását és NeilMed vagy ClinSin eszközzel való reggeli és esti orröblítést javasolok, hogy az orrán jobban kapjon levegőt, így a garat irritációja jobban gyógyulna. A fehéres folt a mandula műtét apró hege. Teendő ezzel nincs


        Kérdés: 2020. május 10., 11:26; Megválaszolva: 2020. május 10., 12:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: