• Rohamok meleg hatására

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Üdvözlöm! Egy egyre súlyosbodó problémára keresem a megoldást. Meleg hatására rám jön egy roham: égő, szúró fájdalmat érzek a bőröm alatt szerte a testemben, mely elviselhetetlen. Legszívesebben lenyúznám a bőröm ilyenkor. Mintha milliónyi tűszúrást éreznék. Előjön akkor, ha napon vagyok, ha fizikai munkát végzek, sőt már akkor is előjön, ha forró vízzel mosok kezet. Éjszaka, ha lehűl a levegő és bekapcsol kicsit a fűtés, én erre a kellemetlen érzésre ébredek. Évekkel ezelőtt is volt ilyen tünetem, de az enyhe volt, csak napon, fizikai munkánál jött elő. Kipirosodás csak akkor van, ha sokáig tart a roham. Viszont ha gyorsan hideg helyre tudok menni vagy klíma közelébe, akkor elég hamar elmúlik. Amit észleltem még és fontos lehet, hogy nem(vagy csak alig) izzadok, pedig alapból nagyon izzadós típus vagyok. Bőrgyógyásznál voltam, Lordestin gyógyszert írt fel, amire azt mondta, hogyha nem használ, akkor részéről kizárható a bőrprobléma és keressek fel belgyógyászt először. Csak a mostani vírus miatti intézkedések alatt ez nem lehetséges, ahogy a labor sem. Javasolt még testápolót, amivel kenem magam, ha száraz a bőröm. Ezek sajnos nem segítettek. Próbálkoztam még elhagyni egy hétre az egyetlen gyógyszert, amit már évek óta szedek: Controloc 20mg a refluxom miatt. Próbáltam többet inni, 3,5-4 liter vizet naponta. (2,5-3 most is megvan.) Sajnos nem segített semmi. Míg másokon pulóver, kabát van, én képes vagyok rosszul lenni pólóban és rövidnadrágban. Változatosan étkezem és étkezési szokásaimon nem változtattam az elmúlt időszakban. Az ősszel még nem volt problémám, futottam heti 3x, izzadtam is rendesen. Télen nem jártam el, sőt, inkább fázós voltam a tél folyamán. Most viszont meg sem merem próbálni, mert amikor hosszabb ideig tart egy ilyen roham, már szédülök a végén és elviselhetetlen. Tisztában vagyok vele, hogy vérvétel és vizsgálatok sora kellene, de ez még távoli jövő és nem tudom hogyan bírom addig, pláne a növekvő forróságban. Tudom, hogy valamelyest ellenkezik az elveikkel, de kérem tanácsoljanak valamit. Bármit, amit kipróbálhatok, amíg nincs megfelelő egészségügyi ellátás. Mert előjön a munkám során is, illetve muszáj kimennem, nem csak este 6 után. Válaszukat előre is köszönöm!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a meleg allergia témában

        Kedves Kérdező! A leírtak alapján elsősorban meleg allergiára gondolnék. Mivel volt már hasonló panasza, ami elmúlt, így krónikus betegség kevésbé valószínű. Természetesen szóba jön pajzsmirigyvizsgálat, általános laborvizsgálat is. Amit esetleg tanácsolnék, hogy fedett testtel, végtagokkal menjen a napra, lehetőleg vászon, pamut ruházatot hordjon, használjon bőrtápláló , hidratáló krémet. Ha megoldható,csak fokozatosan tegye ki magát hőhatásnak.


        Kérdés: 2020. április 24., 17:18; Megválaszolva: 2020. április 28., 18:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: