• Veszettség veszélye fennáll ez esetben?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Egy héttel ezelőtt vidéken találkoztam egy barátságosnak tűnő, idegen macskával, amelyet megsimogattam. Később azonban eszembe jutott, hogy nem lehetett-e véletlenül veszett. Nem harapott meg, viszont az a kérdés nyugtalanít, hogy esetleg apró, észrevétlen bőrsérüléseken keresztül nem lehetséges-e megfertőződni. Ma, tehát egy héttel később egy - feltehetően szálkából adódó - apró szúrást fedeztem fel az egyik kezemen, amelyről nem tudom, hogy megvolt-e már akkor, amikor a macskát megsimogattam. Mindenesetre vérezni nem vérzett a szúrás nyoma, csak úgy tudom, az ilyen bőrsérülések is veszélyesek lehetnek. Az a kérdésem, hogy ilyen esetben mennyire van esély a veszettséggel való megfertőződésre? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Sarkadi Adrien válasza a veszettség, nyál témában

        Kedves Kérdező, kizártnak tartom azt, hogy ilyen módon megfertőződhetett volna a veszettség vírusával, továbbá jelenleg hazánkban igazán megnyugtató a helyzet ezzel kapcsolatban, Magyarországot jelenleg veszettségmentesnek tekintjük. Tisztelettel: Dr. Sarkadi Adrien, infektológus


        Kérdés: 2020. április 06., 14:18; Megválaszolva: 2020. április 28., 09:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.