• Sós Gastritis

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! 7-8 hete állandó sós ízt érzek a számban, főleg a fogtöveknél és az ajkakon. Emiatt és gyomor diszkomfort érzése miatt gyomortükrözésen vettem részt. Vizsgálati lelet: Ép nyelőcső kicsi hiatus hernia gyomor redőzet vaskos hyperaemiás a bulbus ép. Diagnosis: Gastritis. A februári vérképem, az Alkalikus foszfatázt 324 -ami nagyon aggaszt- kivéve jó. 24 napja Emozul 40mg-ot szedek. Kb. 7 éve az orrnyálkahártyám is száraz, lefekvés előtt vaselinnal kenem. A szám ki van száradva, főleg este, pedig eleget iszom. Széklet mintám negatív. 2016-ban voltam kolonoszkópián, nem volt problémám. A decemberi hasi ultrahangom rendben van. Étvágyam van, de diétázom. A sós íz a gyógyszer szedésével csökkent, de tegnap óta újra erősödött. Meg van a „napi krákogásom”, a szaglásom érzékenyebb, időnként fáj a fejem (Ct rendben). 60 éves vagyok, édesanyám és egyik bátyám gyomorrákban haltak meg 66/58 évesen. Minden nap tornázom, kocogok, nem vagyok elhízva. Azt szeretném tudni, hogyan szabadulhatnék meg a kellemetlen íztől, ami az egyébként ép fogaimat lassan kikezdi, és ha eddig nem volt lényeges javulás, remélhető-e hogy ez a gyógyszer helyrehozza, vagy mit szedjek még mellé. (Enyhíthet-e a Dr Schüssler tabletta?) Biztos türelmetlennek tűnök, de az Emozul 40-et szeretném 3 hónap után valami szelídebb gyógymódra váltani. Egyébként még az interneten sem találtam hasonló betegséggel küszködő embert. Válaszát tisztelettel köszönöm. Ágnes

        Dr. Plósz János válasza a sós íz témában

        A kérdés az, hogy a krákogást reflux okozza-e vagy valami más betegség. A nyálkahártya szárazsága hátterében felmerül Sjögren-syndroma lehetősége (ez egy autoimmun betegség, érdemes ez irányban vizsgálódni). Ha refluxos eredetűnek gondoljuk a panaszt, akkor 2x40mg Emozul szedése javasolt 3 hónapig. Ha szűnnek a panaszok, ezt követően jön szóba a dóziscsökkentése, ha a panaszok nem változnak, a refluxos eredet erősen megkérdőjelezhető.


        Kérdés: 2020. március 13., 01:04; Megválaszolva: 2020. március 13., 11:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.