• Jobb oldali hasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Kb 2 hónapja tompa fájdalmat érzek a jobb oldalon, hasamon középen egy ponton.Ha nyomom fáj is. Munka közben úgy be be "nyilal". Uh negatív. Széklet rendben van. Mozgásra jobban elő jön. Hanyatt fekve csillapodik, hason fekve szintén érzem. Rossz a közérzetem nagyon. Még annyi, hogy jobb oldalon köldöknél minimálisan duzzadtabb de ott nem fáj. Félek valami nagy gond lehet. Hová forduljak?Hogy lehetne kideríteni a problémát? A vérkép kimutatja a gondot? Vagy inddokolt a gyomortükrözés? Éjjel nem kelt. Inkább nappal van a fájdalom. Köszönöm: Andi

        Dr. Szanyi Andrea válasza a hasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező! A beteg vizsgálata nélkül egyértelmű diagnózis nem adható. A mozgásra jelentkező fájdalom felkelti a hasfali vagy köldöksérv lehetőségét is. Javaslom ez irányú vizsgálatát, hasfali ultrahang vizsgálattal, esetleg sebészi konzíliummal. Vérvizsgálat esetleg gyulladásos eredet irányában adhat információt. A gyomortükrözés elsősorban akkor indokolt, ha a panaszok étkezéssel, vagy éhgyomri állapottal függenek össze.


        Kérdés: 2020. március 02., 15:35; Megválaszolva: 2020. március 03., 19:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: