• viszketés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Három hete eléggé idegesítő viszketés jelentkezik nálam napi szinten. Már tavaly is volt olyan, hogy le tudtam volna vakarni a bőrt de akkor csak a tenyerem viszketett és mindig csak pár óráig tartott. Most a viszketés lényegében testszerte van, nagyrészt ugyanazok a részek viszketnek, alkar, nyak, has felső része, kéz, tenyér, talp, fejbőr, lábujjak. A viszketés múló, kisebb bőrszínű dudoros, nem hólyagos, nem sebes kiütésekkel jár, kivéve tenyér és talp. Nem ekcéma jellegű és nem is gomba. Nincs kiszáradva a bőröm és nem használok allergizáló kenceficéket, gyógyszertári testápolóval kenem évek óta. Személyes higiéniám rendben van. Kipróbáltam, hogy beveszek allergiagyógyszert, az egy-másfél napra megoldja a problémát. Mégis aggódom nem lehet-e ez valami komoly baj tünete, tekintve hogy hashimoto és sjögren problémám is van, amiről tudom, hogy hajlamosít egy két borzalomra. Egyébként nyirokcsomót nem tapintok jelenleg sehol és január elején voltam máj hemangiómák ellenőrzése miatt hasi uh-n igaz akkor még nem viszkettem, de nem volt nyirokcsomó duzzanat a hasban sem. Fogyás, láz nincs. Szédülni szoktam max ennyi egyéb tünetem van de az szerintem a mostanában magasabb vérnyomás miatt. Mivel meguntam a vakarózást, ma csináltattam sima vérképet ami hibátlan volt és emellé a süllyedés, GOT, GPT, Gamma GT, Alk foszfatáz, Össz- és Direkt bilirubin, LDH, CK, Amiláz, Lipáz, Kreatinin eGFR, Húgysav, Glükóz, Na, Ca, Klorid, Foszfat, Összfehérje, Albumin, CRP, Vas, Transzferrin, Vaskötő kapacitás IgG, IgM, IgA, D vitamin, mind jó. Csak a triglicerid alacsony kicsit és a karbamid, ezek mindig alacsonyabbak kicsit a határértéknél, illetve a rossz koleszterin magas (6.9) Bár az eozinofil granulocita szám is normális de azért csináltattam allergiatesztet is, hátha, de csak a régi különféle pollenekre lévő allergiák vannak meg. Biztos, hogy nincs semmi atka vagy ilyesmi fertőzésem. Ön szerint kell-e aggódnom, hogy valami komoly dolog tünete lehet ez a viszketés? Esetleg csináltassak még valami vizsgálatot, vagy csak simán szedjek antihisztamint? Előre is köszönöm a segítségét. Minden jót kívánok. Üdvözlettel. Krisztina

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a viszketés témában

        KEdves Krisztina! Bőrgyógyász lenne szerintem aki tudna még hozzátenni.


        Kérdés: 2020. február 22., 01:10; Megválaszolva: 2020. február 22., 13:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Plósz János doktor úr! A következő problémával fordulnék önhöz! Már tavaly novemberben megírtam önnek, hogy kb másfél hétig normális széklet mellett állandó székelési ingerem volt, ami egyik napról a másikra rendeződött....

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Rákgyógyítás
        Így vesz részt a mesterséges intelligencia a kezelésben.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció
        COVID-19 kisokos