• Colonoscopia

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! Ma voltam colonoscopián és közben 2 polypot távolítottak el. Az egyiket (sessilis) már megtaláltam a honapon egy másik kérdezőnél, de a 8 mm-es subpedumculált polypus kifejezésre a net nem ad ki semmit. Ez mit jelent? 3 hét múlva szövettan, de addig szorongok. Érdemes-e ezek miatt időközönként controll vizsgálatra, azaz tükrözésre járni, vagy ha eltávolították, nem kell tovább aggódni? Lehetett a kialakulásának oka az, hogy egész életemben szorulásos voltam és csak bogyókkal (alga kapszula) vagy Hunyadi János vízzel tudtam székletet produkálni? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a polypok témában

        Ha teljes egészében el lett távolítva a polyp, akkor ezek miatt már nem kell aggódnia. A szövettan alapján fogják majd megmondani, hogy mikor érdemes a következő vastagbélvizsgálatot elvégeztetni. A subpedunculated jelentése pedig az, hogy a polypnak rövid, szélesebb nyele volt, a sessilis pedig nyél nélküli.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2020. február 21., 21:02; Megválaszolva: 2020. február 21., 21:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Inkontinencia?
        Kattintson, rendeljen most ingyenes postázással termékmintát a TENA Lady termékeiből.
        Hüvelyszárazság
        Gyakran már a szülést követően, akár néhány napon belül is jelentkezhet.
        Harc az ajakherpesz ellen
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.