• Széklet rendellenesség

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktor úr! A mai napon székelés után furcsa, számomra ijesztő jelensére lettem figyelmes. A WC papíron ugyanis megfigyelhető volt egy idáeg sosem tapasztalt áttetsző színű nyálka/folyás, mely egy részen picit hússzínűvá váltott, és egy apró, nagyon apró alig észrevehető vérfolt is látszott. Ez tényleg nagyon apró volt. A széklet maga nem volt véres, csak ebben a fura áttetsző folyásban látszott egy csöppnyi vér, de a széklet maga elváltozás nélkülinek tűnt. Eddig életemben egyszer, egy-másfél éve fordult velem csak elő, hogy vért észleltem székelés után. EZ is kis mennyiségű volt, és csak a papíron jelent meg, és csak azon egy alkalommal. (Ekkor a széklet a szokottnál jóval keményebb volt, a háziorvos szerint felsérthetett egy esetleges aranyeret vagy a bőrömet.) Azóta nem tapasztaltam ilyet. Sárgás nyálkás széklet szokott előfordulni, mikor nagyon kemény bogyós a széklet. Nemrég lisztérzékenységgel diagnosztizáltak, azelőtt nem figyeltem fel a nyálkás-bogyós széklet jelentőségére, mert régóta (gyerekkorom óta) jelentkezett időnként, viszont a diagnózis óta ezt a lisztérzékenységnek tudtam be. Ez a mostani viszont más volt. Nem tudom, hogy ezzel azonnal orvoshoz kell-e fordulnom. Az egészhez az is hozzátartozik, hogy két napja hüvelyi gombás fertőzést diagnosztizált a nőgyógyász és erre két napja egy hüvelykrémet is alkalmaztam, melyet három naponta kell megismételni (addig elméletileg a hüvelyfalon hat), így felmerült bennem, hogy esetleg ennek maradéka távozott a hüvelyemből székelés során, és ezért lettem figyelmes a furcsa nyákra/folyásra csak a WC papíron törlés után, magában a székletben nem. Ön szerint forduljak azonnal orvoshoz vagy elképzelhető, hogy a gombás fertőzés és hüvelykrém okozta ezt az incidenst? Segítségéért nagyon hálás vagyok!

        Dr. Plósz János válasza a nyák a székletben témában

        Elképzelhető, hogy a krém okozza a látott jelenséget. Ha nincs riasztó tünet: testsúlyvesztés, a széklet jellegének megváltozása (székrekedés-hasmenés váltakozása), családi terheltség gyomor-bélrendszeri rosszindulatú folyamatra, akkor nem tartanám szükségesnek a további vizsgálódást. Azonban ha a panasz ismétlődne, fokozódna, vagy riasztó tünet társul hozzá, mindenképp érdemes gasztroenterológiai szakrendelés felkeresni.


        Kérdés: 2020. január 31., 21:49; Megválaszolva: 2020. február 02., 20:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.