Feledékenység

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 20 éves vagyok, és egy fél éve kezdtem el észre venni magamon,hogy elég intenzíven elfelejtek dolgokat. Például kimegyek a kertbe valamiért,és mire kiérek,elfejeltem hogy miért mentem ki,illetve tanulásnál is a megtanult anyagot sokszori ismétlésre is elfelejtem. És ezek a tünetek rendszeresek, midennaposak. Lassan egy hónapja szedek lecitint, ginkgo bilobát, ginsenget és omega3-at, hátha segít,de semmi. Alkoholt nem fogyasztok,nem élek semmi féle szerrel, különösebb stressz sincs az életemben, kialvatlan sem vagyok. KB 1 éve diagnosztizáltak nálam scheuermann kórt,amit meg fognak műteni hamarosan.A kérdésem az lenne,hogy ez a scheuermann féle betegség lehet-e ennek a memóriazavarnak az oka, vagy nincs rá hatással? Valamint,ha nincs rá hatással,akkor milyen orvoshoz forduljak ezekkel a panaszokkal? A választ előre is nagyon köszönöm!

Dr. Árki Ildikó válasza feledékenység témában

Tisztelt Kérdező!

A Scheuermann kór a gerincoszlop megbetegedése, nincs összefüggésben a memória zavarral.

Általános orvosi vizsgálat, neurológiai és pszichiátriai vizsgálatok javasolhatók.

Üdvözlettel

Kérdés: 2020. január 30., 20:09 ;Megválaszolva: 2020. február 05., 22:23
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lelassult, feledékeny, álmodozó...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A családban van egy 17 éves fiú, akinek jópár éve érdekes a viselkedése. Álmodozik, több idő kell neki mindenre, télen...
Feledékenység
Számomra ijesztően feledékeny vagyok, szinte fárasztó olyan mintha fizikai akadálya lenne a fejemben. Nagyon kevés a türelmem, folyton attól félek...
A múltkor írtam önnek és a választ...
TB ellátás lehetősége
Szegycsont körüli fájdalom