• Milyen betegség lehet a háttérben a panaszok alapján?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül egy éve kezdődött nálam hasi diszkomfort érzés, később enyhe fájdalom, hányinger hányás nélkül. A helyét nehezen lehetett azonosítani, főleg gyomorszáj tájékon, illetve bal oldalt köldök körül középen. A fájdalom fekvéskor enyhült, előre hajolásnál fokozódott. Ilyenkor nem volt étvágyam, ez kb. 3-4 napig tartott. A székletem ilyenkor híg lett. Ezután tünetmentesség kb. 2 hónapig, majd ugyanezek a tünetek szintén 3-4 napig. Később már havonta előfordultak a tünetek. Egy év alatt kb. 8 kg-ot fogytam, most 66 kg vagyok, de ezt a 3-4 napig tartó étvágytalanságnak tulajdonítottam. Panaszmentes időszak alatt van étvágyam, mindent eszek (főleg húsok, pörköltek, főzelékek). Ezután orvoshoz fordultam, ahol elvégeztek egy gyomor- és vastagbél tükrözést. Ezután történt labor és CT vizsgálat. A laborban eltérés csak az össz.koleszterin 6,1 mmol/L [2,8-5,2] van. A többi eredményt csatolom. Gyógyszert egyedül a Kreont szedem, minden étkezés után. Ennek ellenére a panaszaim továbbra is fennállnak. A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint ezeket a panaszokat mi okozhatja, valamint hogyan szüntethetőek meg. Szükség lenne-e további vizsgálatokra, gyógyszerekre? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a hasi dyscomfort-fájdalom témában

        A felvetett krónikus hasnyálmirigy-gyulladás igazán nem magyarázza a panaszokat. Ezek oka lehet a bélflóra megváltozása, fokozott gázképződés okozta vastagbél-feszülés. Ennek megoldásában tartósabb probiotkum-használat, rendszeres, intenzív testmozgás, bő folyadék- és rostfogyasztás segíthet.


        Kérdés: 2020. január 30., 12:26; Megválaszolva: 2020. január 30., 14:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: