• Vitaminhiány

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő/úr! Tavaly októberben csináltattam egy nagylabort,aminek az eredménye viszonylag jó.Az eltérések a következők: Vörösvésejt süllyedés :43 mm/h(0-25) Vörösvésejtszám: 3,1 (4.0-5,2) Hemoglobin:117 (120-150) Hematokrit:0,34 (0,36-0,45) MCV: 110,4 (81,0-100,0) MCH :37,9 (26,0-34,0) RDW-SD: 56,3 (37,0-54,0) Háziorvosom B12 vit hiyt állapított meg és erre B12 injekciót írt fel,immár a tizediket kaptam meg.Nem vagyok vegetáriánus,nincs semmi káros szenvedélyem.A vitaminhiany összes tünetei fennállnak,szédülés,nyelvégés,fáradékonyság,gyengeség,néha heves szívdobogás.Hasi ultrahang rendben,Ekg rendben,gyomortükrözésen enyhe reflux,amire panasz esetén savlekötőt szedek,de nem huzamos ideig, pajzsmirigy UH is rendben és minden más ezzel kapcsolatos lelet.Kérdésem az lenne, hogy Ön szerint mennyi ideig kell az injekciót kapnom és ha Ön javasolna még valamilyen vizsgálatot? Önnek mi a véleménye? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát. Üdvözlettel.K.Emese

        Dr. Szanyi Andrea válasza a B12 hiány témában

        Kedves Kérdező! Amit leírt, abból számomra nem derült ki, hogy mi okozza az enyhe vérszegénységét. Ha tavaly október óta nem történt volna meg a vérkép kontrollja, mindenképpen szükségesnek tartom,esetleg B12 szint vizsgálata is javasolt. A B12 pótlást élethossziglan lehet alkalmazni, de ma már rendelkezésre áll szájon át szedhető B12 vitamin tabletta, mely viszonylag nagy adagban tartalmazza a vitamint. Amennyiben az alkalmazott kezelésre a panaszai megszűntek, a vérképe rendeződött, folyamatosan adható a B12. Ellenkező esetben hematológus felkeresését javasolnám.


        Kérdés: 2020. január 17., 19:31; Megválaszolva: 2020. január 20., 20:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: