• Vitaminhiány

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő/úr! Tavaly októberben csináltattam egy nagylabort,aminek az eredménye viszonylag jó.Az eltérések a következők: Vörösvésejt süllyedés :43 mm/h(0-25) Vörösvésejtszám: 3,1 (4.0-5,2) Hemoglobin:117 (120-150) Hematokrit:0,34 (0,36-0,45) MCV: 110,4 (81,0-100,0) MCH :37,9 (26,0-34,0) RDW-SD: 56,3 (37,0-54,0) Háziorvosom B12 vit hiyt állapított meg és erre B12 injekciót írt fel,immár a tizediket kaptam meg.Nem vagyok vegetáriánus,nincs semmi káros szenvedélyem.A vitaminhiany összes tünetei fennállnak,szédülés,nyelvégés,fáradékonyság,gyengeség,néha heves szívdobogás.Hasi ultrahang rendben,Ekg rendben,gyomortükrözésen enyhe reflux,amire panasz esetén savlekötőt szedek,de nem huzamos ideig, pajzsmirigy UH is rendben és minden más ezzel kapcsolatos lelet.Kérdésem az lenne, hogy Ön szerint mennyi ideig kell az injekciót kapnom és ha Ön javasolna még valamilyen vizsgálatot? Önnek mi a véleménye? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát. Üdvözlettel.K.Emese

        Dr. Szanyi Andrea válasza a B12 hiány témában

        Kedves Kérdező! Amit leírt, abból számomra nem derült ki, hogy mi okozza az enyhe vérszegénységét. Ha tavaly október óta nem történt volna meg a vérkép kontrollja, mindenképpen szükségesnek tartom,esetleg B12 szint vizsgálata is javasolt. A B12 pótlást élethossziglan lehet alkalmazni, de ma már rendelkezésre áll szájon át szedhető B12 vitamin tabletta, mely viszonylag nagy adagban tartalmazza a vitamint. Amennyiben az alkalmazott kezelésre a panaszai megszűntek, a vérképe rendeződött, folyamatosan adható a B12. Ellenkező esetben hematológus felkeresését javasolnám.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2020. január 17., 19:31; Megválaszolva: 2020. január 20., 20:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt: Dr.Plósz János! 10 éve kezelnek RA-val ill. Autoimmun májgyulladással. Sokáig Medrolt,4-5 éve Trexant szedek. Mostanában hallottam,olvasok arról,hogy kialakulásának,fennállásának oka lehet az un."áteresztő bél". Általában...
        Tisztelt Dr. Úr! Férjemnél néhány napos sárgaság után, epeelzáródást diagnosztizáltak. UH eredmény Choledocoshus, a Vater papillae apró Cholelithekker szűkített. A pancreas nem szélesebb, Normoreflectiv, illetve a fej rész kissé oedemas...
        Tisztelt Doktornő! Köszönöm szépen előre is megtisztelő válaszát. Kb. 10 éve küzdök refluxos panaszokkal. Akkor kezdetben megfázással kezeltek, de az antibiotikumos kezelés után súlyosbodott az állapotom, nagyfokú nehézlégzésem lett, a...
        Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi problémában szeretném a véleményét kérni mert a kivizsgálások elakadtak és kicsit tanácstalan vagyok merre tovább... Gyerekkorom óta küzdök refluxos tünetekkel amik hosszú éveken át csak mellkas szúrásban...
        Kedves Doktornő! Három hete eléggé idegesítő viszketés jelentkezik nálam napi szinten. Már tavaly is volt olyan, hogy le tudtam volna vakarni a bőrt de akkor csak a tenyerem viszketett és mindig csak pár óráig tartott. Most a viszketés...
        Tisztelt Doktor Úr! Ma voltam colonoscopián és közben 2 polypot távolítottak el. Az egyiket (sessilis) már megtaláltam a honapon egy másik kérdezőnél, de a 8 mm-es subpedumculált polypus kifejezésre a net nem ad ki semmit. Ez mit jelent? 3 hét...
        Tisztelt Doktor Úr! Fiam aki most töltötte a 18-at, mri enterográphia eredménye a következő: a jejunum kacsok részlegesen disztendáltak, az ileum kacsokban folyadék ábrázolódik. Vélemény: vaskosabb falú bélkacs. Az orvosunk szerint...
        Tisztelt Doktor Úr! 38 éves,2 gyermekes anyuka vagyok.Tavaly nyáron félre kezeltek,húgyuti fertőzésre szedtem 3 féle antibiotikumot mire kiderült,hogy vesekövem és homokom volt.Sajnos addigra teljesen tönkre tett a sok gyógyszer,erős...
        Tisztelt Doktor Úr. Terheléses vérvételen voltam laktóz intolerancia miatt. Értékeim: 0 perc: 4,9 30 perc: 8,2 60 perc: 5,0 120 perc. 4,1 Tüneteim tejfogyasztás után hasmenés, puffadás. Lérdezni szeretném, hogy a lelet és a tünetek...
        Üdvözlöm, Egy átlagos felnőtt férfinak 60%-nak kellene hogy legyen a szervezetében a víz arányának. Nálam ez mindig olyan 48-49% között van. Ennek tudom be egy sor emésztési és egyéb problémáimat. S ez a dolog nagyon régóta...