• Végbél körüli vérzéses tünet

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Üdvözlöm,Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémával fordulok Ön felé,hogy körülbelül másfél hónapja,azt tapasztalom,hogy székletürítés után,kisebb-nagyobb mértékben,véres a törlőpapír,valamint kellemetlenebb,enyhébb,tompább fájdalmat érzek,a végbél környékén.Keményebb székletnél,erősebb a panasz.A székletemet nem látom véresnek,időszakos,van hogy pár napig,de akár egy-két hétig is elhúzódhat.Külső aranyerem,volt már korábban többször is,jelen esetben viszont nem tapasztalom.Mi okozhatja a problémát?Válaszát előre is Köszönöm.

        Dr. Plósz János válasza a végbél-vérzés témában

        A tünetet a nyálkahártya erősebb törlés miattis sérülése, de belső aranyerek is okozhatják. A vérzés mindenképp riasztó tünet, legalább egy végbélvizsgálatot (rectoscopia) érdemes elvégeztetni. Addig is lágyítani a székletet (bő folyadék- és rostfogyasztás), a papír helyett mosni vagy nedves törlőt használni ajánlott.


        Kérdés: 2020. január 14., 19:14; Megválaszolva: 2020. január 15., 21:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: