Mosható betét és mosható pelenka teljesen higénikus és egészséges?

Üdvözlöm! A rengeteg szemét miatt és a környezet kímélése miatt arra gondoltunk párommal,hogy belevágnánk a mosható pelenkázásba. Minden nagyon modern már,nem a 30évvel ezelőtti megoldások. Egyedül az érdekel hogy valóban egészségesebb? Nyilván 60fokon mossa a betéteket ilyenkor az ember,de higénia szemponjából egészségesebb mint az elbobható (ami tiszta vegyszer,ragasztó,műanyag stb?)Ugyan ez a kérdés vonatkozna a mosható női egészségügyi és tisztasági betétre. Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza mosható betét, pelenka témában

Tisztelt Kérdező!

Nem ismerem személy szerint a mosható betéteket illetve pelenkákat. Kicsit belekukkantva úgy láttam ezek is többféle anyagból készülnek kezdve a műanyag különböző változataitól a pamutig, bambuszig. Érdemes átgondolni mit használ az ember, műanyagot semmiképpen sem használnék már csak ha a környezetbarát elgondolásra reflektálok illetve a bőrnek sem tesz jót. A pamut pl. jónak tűnik, azt rendesen kimosva higiénikus is lehet. Nyilván át kell gondolni, hogy mennyi idő, kapacitás stb. van erre illetve hogy van-e pl. tiszta pamutból készült pelenka illetve betét vagy más anyagokkal keverik.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2020. január 12., 07:32; Megválaszolva: 2020. január 20., 18:36
Kérdések és válaszok: Egyéb
Laboreredmény
Labor eredmény véleményezése
Oltási dilemma
Pszihés viszketés
Járvány és vakcina