• Mosható betét és mosható pelenka teljesen higénikus és egészséges?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! A rengeteg szemét miatt és a környezet kímélése miatt arra gondoltunk párommal,hogy belevágnánk a mosható pelenkázásba. Minden nagyon modern már,nem a 30évvel ezelőtti megoldások. Egyedül az érdekel hogy valóban egészségesebb? Nyilván 60fokon mossa a betéteket ilyenkor az ember,de higénia szemponjából egészségesebb mint az elbobható( ami tiszta vegyszer,ragasztó,műanyag stb?)Ugyan ez a kérdés vonatkozna a mosható női egészségügyi és tisztasági betétre. Köszönöm!

        Dr. Balogh Andrea válasza a mosható betét, pelenka témában

        Tisztelt Kérdező! Nem ismerem személy szerint a mosható betéteket illetve pelenkákat. Kicsit belekukkantva úgy láttam ezek is többféle anyagból készülnek kezdve a műanyag különböző változataitól a pamutig, bambuszig. Érdemes átgondolni mit használ az ember, műanyagot semmiképpen sem használnék már csak ha a környezetbarát elgondolásra reflektálok illetve a bőrnek sem tesz jót. A pamut pl. jónak tűnik, azt rendesen kimosva higiénikus is lehet. Nyilván át kell gondolni, hogy mennyi idő, kapacitás stb. van erre illetve hogy van-e pl. tiszta pamutból készült pelenka illetve betét vagy más anyagokkal keverik. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2020. január 12., 07:32; Megválaszolva: 2020. január 20., 18:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: