• Terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt DoktorÚr! 40 éves vagyok és első gyermekemet várom. A terhesség alatt terhességi diabétesz alakult ki nálam, amit diétával kezelnek. A baba méretei a 35 hetes ultrahangon nagy méreteket mutattak: BPD: 96mm > 39W6D HC: 345mm > 39W1D AC: 353mm >39W3D A súlybecslés szerint 3562g. Most a 39 hétben vagyunk. Azóta nem készült újabb ultrahangvizsgálat. Mennyit nőhetett a baba az elmúlt 4 hétben? A korom, a gdm és a baba nagy méretei miatt javasolná e a császármetszést? Aggódom hogy a korom miatt kevésbé tágulok és nem regenerálódom megfelelően (második babát is tervezünk), a gdm miatt lehet a baba nagy méretű és emiatt sérülékenyebb is, illetve a nagy méretei miatt a hüvelyi szülésnél elakadhat és sérüléseket szerezhet, ami a császármetszés során elkerülhető lenne.

        Dr. Pétervári László válasza a Terhesség témában

        A terhességi cukorbetegség esetén jellemző szövődmény a nagy magzat. Az Őn életkora önmagában,de a terhesség cukorbetegséggel szövődve a szülés módjaként a császármetszés javallatát felveti. Ehhez a nagy magzat társ javallatként jelenthet meg. A szülészeti helyzet alapján a császármetszés mérlegelésre kerül.Beszélje meg szülész orvossal a szülés módját.


        Kérdés: 2020. január 08., 10:49; Megválaszolva: 2020. január 08., 11:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: