Daganat vagy más betegség?

Tisztelt Doktor Úr! Mostanában észrevettem, hogy néha a szokásosnál vékonyabbat ürítek, nem ceruza vékony inkább egy jó ujjnyi vastagságú. Ezen kívül néha olyan érzésem van mintha wc-re kellene mennem de semmi se jön, csak a wc papíron van nyálka, illetve néha a székleten egy kevés. Elég keveset iszom napi szinten és nem túl változatos, rendszertelen az étkezésem, nagyon keveset mozgok. Ritkán székelés után fáj, viszket, éget, néha a semmiből jövő viszketés és pár másodpercig tartó szúrást érzek ami el múlik hamar. Sokat stresszelek és idegeskedek. Vért és más fájdalmat sehol sem tapasztaltam, néha egy kicsit sötétebb a székletem. Van hogy éjszakánként nagyon enyhe hányingerem van és fura hasi érzés de ez kis korom óta megvan, nem sűrün van ilyen. Nagyjából 3hete volt egy hányás hasmenésem két napig, azóta nem igazán akar helyreállni a dolog. Minden nap megyek nagy wc-re néha kevesebb néha több jön, van hogy külön álló bogyók utána meg normális, kicsit vékonyabb. Azóta többet is kell böfögnöm. Kezdek nagyon aggódni. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza a széklet eltérés témában

A 3 hete zajlott gyomor-bélhurut után való helyreállás hosszabb időt vehet igénybe. Javaslom, rendezze a életmódját (rendszeres, nyugodt, kis étkezések, bő folyadék- és rostbevitel, rendszeres intenzív testmozgás) valamint pre- és probiotikum pár hetes használata segíthet a mielőbbi javulásban. Ha a végbéltáji panasz nem szűnik, érdemes egy rectoscopos (végbéltükrözéses) vizsgálatot végeztetni (aranyeresség? gyulladás?).

Kérdés: 2019. november 26., 23:57; Megválaszolva: 2019. november 27., 07:40
Kérdések és válaszok: Egyéb
irritábilis bél szindróma
visszatérő hasmenés
Fehérvérsejtszám eltérések mire...
KÖLDÖK körüli égő érzés