• aranyér vagy daganat?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! Egy hasmenés után lettem figyelmes arra, hogy éget a végbélnyílásom. Néha viszket illetve nagyon rövid ideig mintha szúrást éreznék de ez ritka. Székelési inger gyakran van de a legtöbb esetbe semmi se jön, napi 1-2x vagyok nagy wc-n, vért sehol sem látok illetve az esetek többségébe nem is fáj az ürités, inkább törlés után jelentkezik kidörzsölt, viszkető érzés. Be is van duzzadva, igazából puhának érzem és fájdalmatlan ha hozzáérek. Az ülés néha kellemetlen érzésű. Ön szerint egy kenőcs megoldaná a problémát? Vagy más betegségről van szó?

        Dr. Plósz János válasza a Aranyeresség témában

        A legvalószínűbb diagnózis szerintem az aranyeresség, de lehet a végbélnyílás körüli bőr gyulladása is. Vény nélkül kapható kúp segíthet, a diagnózist egy rectoscopos (végbél - tükrözés) vizsgálat adhat.


        Kérdés: 2019. november 13., 18:51; Megválaszolva: 2019. november 14., 09:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.