• Mérgezés, amely hatással lehet a tüdőre?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő! A kérdésem, hogy a sebészeti/szájsebészeti eljárások során fogpótlásként alkalmazott nehéz és átmenetifémek és ötvözeteik valamint ezek szövetekkel közvetlenül érintkező felületei, mint az alumínium (AlMg3) képesek-e kilépni a véráramba és olyan szervekben, mint a tüdő felhalmozódni és panaszokat okozni? Köhögést, obstrukciós nehézséget okozva - allergia megjelenhet-e olyan szervben mint a tüdő, szervezetben amely kitett a nehézfém mérgezésnek? Köszönöm! Tisztelettel, Beteg

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a fogászati fémek hatása témában

        Kedves Kérdező! A szájsebészeti és fogászati beavatkozáskor használt orvosi fémek nem okoznak nehézfém mérgezést, nem kerülnek a véráramba és a tüdőbe.Egyes fémallergiás betegeknél okozhat allergiás reakciót, de ezt fogászati fém allergia vizsgálattal ki lehet szűrni.Amennyiben nincs fémallergiája, az aszthmát biztosan nem rontja a fogászati beavatkozás. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2019. november 10., 15:40; Megválaszolva: 2019. november 10., 19:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: