PCOS-KEZELÉS

Tisztelt Doktor Úr! Év első harmadában PCOst állapítottak meg nálam,(évekkel ezelőtt pedig pajzsmirigy alulműködést, arra szedem a letrox 75mg-ot) ujjbegynyi szabályos ciszták voltak mindkét petefészkemen.Mielőtt kiderült a PCOs jóslófájás szerű görcseim voltak random többször,illetve a szőrösödés nagyon zavart. Mivel egyenlőre nem szeretnénk 2.babát, így Dienelle fogamzásgátlót írt fel az orvos. Nagyon nehezen viseltem a gyógyszert, hangulatingadozások, illetve feledékenység miatt sokszor későn vettem be, és köztivérzéseim voltak. Lényeg,hogy kisebb kutakodás után áttértem a nuvaring gyűrű használatára. Orvosomtól természetesen kértem véleményt,ő mondta, hogy lehet cserélni,de kicsit félek, hogy ez is "jó hatású" a PCoval kapcsolatban? Sajnos hüvelygombásodási gondom lett közben, pont mire 21.nap ki kellett vennem a gyűrűt. Közben elmentem egy helyi orvoshoz, a viszketés és folyás végett,ő adott is rá kezeléshez gyógyszereket,de ahogy beszélgettem vele ő azt mondta, hogy nem feltétlenül kell fogamzásgátlót szednem a PCOsre, csak ha szeretnék, nekünk az óvszeres védekezés kielégítő volna, nem szeretem a hormonkészítményeket. Vagy igen is KELL nekem a Pcos miatt a hormon kezelés fogamzásgátló formájában? Félek, ha elhagyom, visszajön pl a szőrösödés, vagy a súlyommal lesz ismét gond.Miután kiderült nekiálltam Kcalt számolni és fogytam 12kgt.Amit nagyjából sikerül tartani. Szeretném kérni a Doktor Úr tanácsát! Előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza a pcos témában

Kedves Kérdező! A fogamzásgátló akkor javasolt, ha tünetet tudunk vele - pl. a kellemetlen szőrszálak - kezelni, okot nem fogunk vele gyógyítani. 3p OGTT + inzulin vizsgálattal kellene jelentkezni endokrin rendelésen és annak megfelelően beállítani a további kezelést. Üdvözlettel Dr. Tekse István Meddőségi és endoszkópos specialista, nőgyógyász-endokrinológus www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2019. október 29., 09:27; Megválaszolva: 2019. október 30., 22:41
Kérdések és válaszok: Egyéb
Folyamatos Szédülés
Kedves Doktornő! Ma voltam nyaki ultrahangon. Pici meszesedés található. Significans szűkület nem mutatható ki. Az artéria vertebralisok szabályos...
Hasnyálmirigy vagy gyomorprobléma...
Tisztelt Doktornő! Nagyjából szeptember vége óta vannak különböző emésztési problémáim. Amit kiemelnék, hogy gyakori gyomortájéki, ill...
Dalacin 300 és rubofen 500 szedhető...
Üdvözlöm Dokotornő ! Fel duzzadt arc a szem ig baloldalon , ügyeletes fogorvos felírta a dalacin 300 mg-ot , tegnsp este óta szedem ,de reggelre és...
irritábilis bél szindróma