• Megfelelo ez a verkep?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Ur! Kerem legyen szives nekem ezt a verkepet ertekelni. 4 eve colitis ulcerosam van, felfedezese ota nem aktiv. Evente megyek vervetelre es most ez a vervetel eredmeny szuletett. Az egyik majenzim ertekem magasabb lett, valmaint a crp is. Haziorvosom szerint nem veszes emelkedes ez. A kerdeseim a kovetkezok lennenek: Mit kene tennem, hogy lejjebb vigyem a majenzim ertekem? A mariatovis kapszula szedesenek van ertelme ebben az esetben vagy csak penzkidobas? Mennyire sulyos ez a verkep emelkedes? Mennyi idobe telhet amig ez nornalizalodik? Es a fo kerdesem: uzenorvoshoz viszem majd a vervetel leletet, eves vizsgalat miatt. Gyogyszeriparban dolgozok (laboratorium) , belekothet, eltilthat emiatt a verkep miatt a munkatol, vagy valoban ez az emelkedes nem veszes? Nagyon koszonom valaszat https://kepkuldes.com/images/be8e2daa15d303a8a9fa3382b919e6ac.jpg

        Dr. Plósz János válasza a magasabb GPT témában

        A CRP emelkedés jelentőség nélküli, a GPT sem vészes (főleg, hogy a többi máj-paraméter rendezett), A Magasabb GPT akár zsírmáj következménye is lehet (a magasabb choleszterin-értékek mellett), Én a kalória- és zsírbevitel megszorítását valamint intenzív testmozgást javasolnék. Az üzemorvosi részt nem tudom Önnek megítélni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. október 27., 15:10; Megválaszolva: 2019. október 28., 10:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: