• Gyomorpanaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! Panaszaik nagyjából egy hónapja kezdődtek. Hasmenés, gyengeség, háziorvos szerint vírusos megbetegedés. Pár nap múlva jobb lett, majd egyszer csak megint hasmenés és erős görcsök gyomroszáj környékén. Ehhez hányinger társult, hányás nem. Ez is elmúlt egy pár nap alatt. Majd ezután neurológiai panaszaim lettek - nehéz volt összpontosítani valahova, zsibbadtam, neurológia és szemészet nem talált semmit. Aztán megint erős hányinger jött rám egyik reggel, elmúlt egy fél óra alatt kb, de hetében is egyfolytában émelyegtem, bugyorgott a gyomrom, és meg is voltam ijedve ezektől ezért elmentem sürgősségire ahol csak vért vettek és az előtte szedett savlekötőm (Ludea) dupla szedését (80mg) javasoltak. Azért volt nekem ez a gyógyszer mert 06.24-en voltam gyomorrükrözésen, ahol igazából a vizsgálat nem mutatott semmilyen kóros elváltozást. Ezután visszamentem a HO-hoz adott vérvételre beutalót, gasztroenteorológushoz, de ott nem akarnak tükrözni mivel nemrég voltam. A vérvételen enyhe lipáz emelkedés volt, 70 helyett 78, viszont itt már a székletem zsíros és sárgás volt. Elmentem hasi UH-ra, semmit nem találtak (az Ultrahang Központban voltam). Magán gasztroenteorológusokhoz is elmentem, szerintük stressz. Ez idő alatt nagyjából 5kg-t fogytam, kevesebbet eszem de ételundorom nincs és éhes is szoktam lenni. De még néha görcsölök , émelygek. A hasam nyomkodásával se találtak semmit. Egy pár napja viszont a mellkason fáj, Esomeprazolt szedek már azóta, a torkom is fáj, gombóc érzés van benne. Fáradt is vagyok, és lüktető érzés van a gyomromnál szinte egész nap. Ön szerint mi lehet ez? Valóban volt mostanában stressz körülöttem, viszont szeretném kizárni a szervi problémákat, milyen vizsgálatokat lenne érdemes még elvégeztetnem? Köszönöm a választ!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a gyomorpanasz témában

        Kedves Kérdező! Az eddig elvégzett vizsgálatokkal valószínűleg sikerült kizárni komolyabb megbetegedés fennállását. A fennálló panaszokra a távolból további vizsgálatokat nem tartok indokoltnak. Javaslom, hogy szedje a javasolt Esomeprazolt, könnyű vegyes étrendet fogyasszon, kerülje a nehezebb, zsírosabb, fűszeresebb ételeket, szénsavas italokat. Lehetőség szerint csökkentse a stresszt, mozogjon.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2019. október 20., 16:13; Megválaszolva: 2019. október 22., 20:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: