• Mit tegyek? Kezdek kétsegbe esni.

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves dotor nő/doktor úr! Már több nappal ezelőtt, egy buliban sajnos elég sokat ittam. Volt pálinka és sör is. Nem éreztem másnaposságot. De a rá következő második és harmadik napon, nagyon gyengének érzem magam. Egyszer fázom egyszer melegem van. Folyamatos hányingert és végtaggyengeséget érzek. A torkom is nagyon fáj és szedülök is. Fejfájást nem észleltem. Próbálok sokat inni, de nem javul a helyzet. Kipróbáltam a hátha a gyomorsavammal van baj, egyszer savanyúuborkát, egyszer szárazkenyeret ettem. Egyiktől sem lett jobb. Hányni még nem hánytam csak a folyamatos ingert érzem. Lassan vissza kellene mennem az egetemre, de semmi energiám nincs. Emellett nagyon izgulok is és igy egyre csak fokozódnak a tünetek. Nem tudom kipihenni magam. Folyton felébredek és jár az agyam, de nem tudok visszaemlekezni hogy min. Nem tudom mihez kezdjek. Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a alkohol fogyaztás témában

        Kedves Kérdező! Panaszát nagy valószínűséggel a túlzott alkoholfogyasztás okozta, továbbá lehetséges, hogy felhevült állapotban vírusfertőzést is összeszedett és ez okozza a gyengeséget, rossz közérzetet. A nagyobb mennyiségű pálinka a nyelőcsőn, gyomornyálkahártyán felmaródást is okozhatott. Gyomorsav csökkentő gyógyszer szedését javasolnám és a jövőben kerülje el a nagyobb mennyiségű alkohol fogyasztását.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2019. október 20., 02:11; Megválaszolva: 2019. október 22., 19:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: