• 2 éves kisunka

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözletem! A kisunokámról van szó, 2 és féléves kisfiú. Nem szeretném a szűlőket az aggodalmammal idegesíteni, azért szeretnék így kérdezni. A kisfiú jól eszik, de nagyon rosszul alszik. Fél éve született a kishúga, ezt látszólag jól viseli. Még nem beszél. Születése óta izzadékony, meleg vérű., mostanában ez azzal bővült, hogy nem bírja, ha egy kicsit is melege van, rögtön le kell vetkőztetni ha ez "rájön" ( nincs túlöltöztetve, és nem akkor ha a külső hőmérséklet meleg ). Cipőt, zoknit is le kell venni, és nyűgössé is válik ilyenkor. Hamar elfárad, a lakásukban 15 lépcső van, az utolsóknál már nagyon kapkodja a levegőt, kismotorral 15-20 métert tud menni, nem mozog túl sokat, kicsit futkározik, azután leül játszani. Én együtt lakom velük, egész nap látom, de nem tudom, hogy ezeket a jeleket komolyan kell-e venni, vagy normális. Sajnos, a családunkban sok a szív és érrendszeri beteg, talán ez is hozzájárul az aggodásomhoz. Nagyon köszönöm a válaszadást. Üdvözlettel: Kelemen Sára

        Dr. Balogh Andrea válasza a fáradékonyság témában

        Kedves Sára! Azt tanácsolom, hogy keressék fel a kicsi házi gyermekorvosát, mert ezeket a panaszokat valóban okozhatják szív- érrendszeri betegségek, de egy pajzsmirigy betegség is. Azt tanácsolom vizsgáltassák ki a kisunokát. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2019. október 16., 19:28; Megválaszolva: 2019. október 22., 08:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: