• NOLPLAZA 40mg

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Üdvözlöm doktor úr! Azt szeretném kérdezni, hogy refluxbeteg vagyok és már tíz éve szedem napi rendszerességgel Nolplaza 40 mg napi 1X. És most olvastam ,hogy tartós szedése gyomorrákot okozhat. Probáltam abba hagyni de azonnal vissza jönnek a tünetek. Tavaly voltam 2018.10. hóban controlon (tükrözés) és minden rendben volt tehát jó a gyógyszer. Kérdésem az lenne , hogy lehet-e ezt a gyógyszert életem végéig szedni vagy rákot okoz?

        Dr. Plósz János válasza a nolpaza témában

        A gyógyszer nem okoz rákot. A savtermelés gátlása miatt a gasztrin-hormon szintje emelkedik, ez a gyomor mirigyeinek polipra emlékeztető túlburjánzását okozhatja. Rendszeres endoscopos kontroll mellett nem kell aggódnia.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. október 14., 18:17; Megválaszolva: 2019. október 14., 20:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: