foglalkozàs egeszsegügy tema

Tisztel Doktir úr/Doktornõ! Tünetmentes hepatitis b virushordozó vagyok. Az lenne a kerdesem, hogy êlelmiszer eladóként dolgozhatom-e? Az üzemorvos ràírhatja a papíromra, hogy alkalmatlan vagyok? Van értelme próbàlkoznom ezen a területen ? A vàlaszt elõre is köszönöm. Üdv.:Krisztina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza a hepatitis B témában

Tisztelt Kérdező! A hepatitis B vírus vérrel és testnedvekkel terjed. Nem nagy a valószínűsége annak, hogy ilyen módon (kesztyű használattal) Ön fertőzést közvetítene az élelmiszerekre, főleg a becsomagoltakra. Azt, hogy a foglalkozás-egészségügyi orvos alkalmasnak vagy alkalmatlannak találja-e majd, ezt nem tudom megmondani. A közfogyasztásra szánt élelmiszerek forgalmazása a járványügyi érdekből kiemelt munkakörök közé tartozik, erről a 33/1998 NM rendelet rendelkezik. Üdvözlettel

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2019. október 09., 12:25; Megválaszolva: 2019. október 29., 21:00
Kérdések és válaszok: Egyéb
Folyamatos Szédülés
Kedves Doktornő! Ma voltam nyaki ultrahangon. Pici meszesedés található. Significans szűkület nem mutatható ki. Az artéria vertebralisok szabályos...
Hasnyálmirigy vagy gyomorprobléma...
Tisztelt Doktornő! Nagyjából szeptember vége óta vannak különböző emésztési problémáim. Amit kiemelnék, hogy gyakori gyomortájéki, ill...
Dalacin 300 és rubofen 500 szedhető...
Üdvözlöm Dokotornő ! Fel duzzadt arc a szem ig baloldalon , ügyeletes fogorvos felírta a dalacin 300 mg-ot , tegnsp este óta szedem ,de reggelre és...
irritábilis bél szindróma