• Érzékeny hónalji nyirokcsomó

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! 1-1,5 hete a bal hónaljamon észrevettem egy borsó-babszem nagyságú nyirokcsomót, tapintásra érzékeny, egyébként fájdalommentes. Amióta figyelem, nem változott a mérete. Mostanában nem volt se megfázásom, se egyéb betegségem, gyógyszert nem szedek. Rossz fogam nincs (nem is volt), megterhelő fizikai munkát nem végeztem, egyéb gyulladásról nem tudok. Előtte két napig új dezodort használtam, de az égő, viszkető érzés (2-3 percig tartott) miatt váltottam. Lehet ez a kiváltó ok? Sem más tapintható nyirokcsomóm, sem egyéb tünetem nincs, súlyom, étvágyam változatlan. Ön szerint ez mennyire ad okot aggodalomra, ill. mikor és milyen orvoshoz érdemes fordulnom? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Árki Ildikó válasza a csomó témában

        Tisztelt Kérdező! Sérülés nincs a kezén, karján? Esetleg borotválja-e a hónalj vagy mellkas szőrzetet. Ilyen kérdések merülnek fel látatlanban. Személyes vizsgálat után lehet meghatározni a teendőket, ezért kérem, keresse fel háziorvosát.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2019. szeptember 25., 19:55; Megválaszolva: 2019. szeptember 28., 17:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: