• 1 éves gyermek

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő! Az-unokám-laboreredménye-alkalikus-foszfatáz:2246,-a-laborvizsgálatot-nem-emiatt-kezdeményeztük,-hanem-a-korához-képest-sok-ivás-miatt,(kb-3-liter). Ismétlést-kértünk-ekkor-az-eredmény-kicsit-magasabb-lett-majd-még-két-alkalommal-nézték-ezt.-ekkor-az-egyik-1200-a-másik-1500-körüli-érték-lett. Az-unokámnak-csontsérülése-nem-volt.-Fizikális-vizsgálatot-nem-kezdeményezett-az-orvos-és-nem-végzett.-A-vejem-felnőtt-kardiológus-orvos-szerinte-nincs-gond. Szeretném-a-véleményét-kérni-sürgősen.-Nagyon-köszönöm. Hajduk-Lilla-Erika-(Nem-működik-a-szóköz-billentyűm)

        Dr. Balogh Andrea válasza a ALP témában

        Kedves Kérdező! Gyerekeknél az alkalikus foszfatáz 1000-1500 körüli értéke normális. Növőfélben vannak, így ez az érték magasabb. A 2246-os érték D vitamin hiányra vagy annak felszívódási elégtelenségére utalhatnak. Érdemes D vitamint adni a kicsinek kb. 1200 NE értékben (pl. Vigantol olaj 2 csepp/nap szükség esetén 3 csepp) és kalcium dús étrendet biztosítani számára a csontok megfelelő fejlődéséhez. A fizikális vizsgálat mindazonáltal elengedhetetlen, mert más betegségek is húzódhatnak egy magasabb enzimérték mögött illetve a vérvételi kontroll is fontos; ez utóbbi meg is történt és szépen csökkent az enzim értéke. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. augusztus 26., 12:08; Megválaszolva: 2019. szeptember 01., 18:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: