• Alvási probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő! Kb 1 éve kezdődött nekem életem első alvásparalízise! akkor még csak havonta 1-2x jelentkezett! Elkezdtem járni pszihologushoz felfedte az okát és egy időre abba is maradt! Ezután elmentem balaton soundra és kábítószert fogyasztottam és elég rosszul lettem tőle (szívdobogás érzés, alig kaptam levegőt) Amint vége lett hazamentem es konkrétan nem tudtam elaludni! Az éjszaka folyaman folyamatos alvasparalizisek gyötörnek! az álom és az ébrenlét között vagyok és egyből jön a bénulás! Jelenleg rivotrilt szedek az alvásomhoz, de nem tudom a konkrét problémámat?! lehet esetleg tudni, hogy ez konkrétan miért lehet? egyszerűen rivotril nélkül képtelen vagyok elaludni folyamatosan jön a bénultság! A probléma nagyjaból 2 hónapja fentáll és ha nem szedek be gyógyszert folyamatosan jelentkezik, éjszakánként 10-15x is akár

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a alvási paralízis témában

        Tisztelt Kérdező, Az alvásparalízis nem betegség. A mozgásszervi központ előbb kerül inaktív állapotba, mint a tudat, emiatt jelentkezik. Elképzelhető, hogy a szorongásos állapot, amit a drogos élmény kiváltott, hatással van az ellazulásra,éberen tartja. A Rivotril átmeneti szedése segíthet a kellemetlenség leküzdésében. Ha néhány hét alatt nem sikerül túl jutni rajta, érdemes felkeresni egy kollégámat. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. augusztus 23., 20:11; Megválaszolva: 2019. augusztus 25., 17:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: