• Mennyi a végbélrák valószínűsége?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! Az utóbbi 1 hónapban arra lettem figyelmes, hogy ahányszor elmentem wc-re miután végeztem szinte mindig úgy éreztem, hogy mintha nem teljesen ürültem volna ki, tehát mintha még lenne valami végbelemnél. Viszont akárhogy is erőlködök, szinte semmi vagy csak nagyon minimális dolog jön ki. Magával a széklet méretével és állagával nem látok problémát. Ezen kívül 2 hete a wc papíron élénk piros vért véltem felfedezni, viszont ezt inkább valami felsértésnek gondolnám, mivel ekkor maga a törlés is elég fájdalmas volt pár napig, de mostanra már elmúlt. valamint az elmúlt néhány napban többször maga a bélgázt "nehéz" volt kiengedni, de ebben az időben elég sok szénsavasat is ittam. Sajnos kissé hipochonder is vagyok, ezért hajlamos vagyok a legrosszabbra gondolni. Itthon "elvégeztem" magamon óvatosan egy vizsgálatot de ujjal nem éreztem semmit elsőre de persze könnyen lehet hogy eltévesztettem. lehet fontos még megemlítenem, hogy kb. két éve sebészeten is végeztem rajtam egy fizikális vizsgálatot ahol enyhe belső aranyeret állapított meg az orvos. Ön szerint 21 évesen (még csak kevesebb mint 1 hónapja töltöttem be) mennyi a valószínűsége ezen tünetek alapján a vastag/végbélráknak? Ön szerint érdemes lenne elmennem valamilyen vizsgálatra? Válaszát Előre is Köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a inkomplett kiürülés témában

        Nagyon valószínűtlen a végbélrák fennállása, de ha teljesen ki akarjuk zárni, érdemes egy endoscopos végbél-vizsgálatot végeztetni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. augusztus 19., 17:43; Megválaszolva: 2019. augusztus 20., 16:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Helicobacter pylori (kifújásos teszt eredménye) terápia gyógyszereiként az alábbiakat írta fel számomra az orvos: Doxycyclin 2x200 mg 10 napig, Ulcamed 2x2, Supplin 2x500 mg 10 napig, Emosul 2x40 mg 14 napig, Enterol. (2009-ben...
        Udvozlom, reflux es epes reflixom van. Tobbszor irtam. Most rettentoen nyom a mellkasom napot ota es fel vagyok fujodva es ettol aludni sem birok. Haziorvos motidint irt,hasmenesem lett. Laktoz erzekeny vagyok,igy a gyogyszereknek ez is fontos. Graviscot...